CE aloca resurse aditionale de 47,5 miliarde euro pentru cele mai defavorizate persoane

 CE aloca resurse aditionale de 47,5 miliarde euro pentru cele mai defavorizate persoane
Distribuie sa vada si prietenii tai

Parlamentul European a votat propunerea CE de a furniza mai multe fonduri pentru sprijinirea celor mai defavorizate categorii sociale din Europa in vederea redresarii economice, in contextul pandemiei COVID-19.

Prin urmare, statele membre ale UE vor putea utiliza in curand fonduri din pachetul „Asistenta in materie de redresare pentru coeziune si teritoriile Europei”, care furnizeaza resurse suplimentare in vederea combaterii impactului social si economic al pandemiei de COVID-19.

Trebuie sa dam dovada de solidaritate fata de persoanele care se confrunta cu saracia si cu excluziunea sociala din cauza acestei crize si care au nevoie urgenta de asistenta. Salut acest acord, care le va permite statelor membre sa directioneze masurile de sprijin catre cei care au cea mai mare nevoie de ele prin intermediul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD). Nu suntem cu totii egali in fata acestei pandemii, iar persoanele cele mai vulnerabile au mai mult de suferit. Acest acord este un semn clar ca Uniunea Europeana continua sa fie alaturi de persoanele care au cea mai mare nevoie de sprijin”, a declarat comisarul european pentru locuri de munca si drepturi sociale, Nicolas Schmit.

De asemenea, instrumentul de redresare NextGenerationEU al UE, in valoare de 750 de miliarde de euro, include o suma de 47,5 miliarde euro pentru REACT-EU. Aceasta initiativa pune la dispozitie fonduri suplimentare pentru programele din cadrul politicii de coeziune aflate in curs de desfasurare si FEAD.

Aceste fonduri pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului 2023, reducand astfel decalajul dintre raspunsul de urgenta la criza si redresarea pe termen lung sprijinita de noile programe din cadrul bugetului pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare