Catalyst Romania lanseaza un nou fond de venture capital

 Catalyst Romania lanseaza un nou fond de venture capital
Distribuie sa vada si prietenii tai

Catalyst Romania II, noul fond de investitii venture capital destinat sustinerii companiilor din tehnologie, media si telecom, are o dimensiune tinta de 40 de milioane de euro, iar valoarea tichetelor de investitii in companii va fi de 1 – 3 milioane de euro, a declarat Marius Ghenea, managing partner al fondului.

40 de milioane de euro este dimensiunea tinta a fondului. 15 milioane de euro vin de la EIF iar o suma de 25 mil. euro este estimata sa fie obtinuta de alti investitori institutionali si privati. Fondul va avea o durata de 10 ani. Nu luam de la investitori toti banii de la inceput, banii sunt chemati exact atunci cand avem nevoie pentru investitii si sunt returnati imediat ce facem un exit. In perioada initiala de investitii vom oferi tichete intre 1 si 3 mil. euro pe companie unui numar de 16 companii”, a punctat Ghenea.

El a precizat ca fondul tinteste companii in stadiul initial de dezvoltare, companii care au demonstrat deja tractiune de piata dar au nevoie de finantare pentru crestere rapida, pentru expansiune: “Romania este centrul de activitate dar cu acest fond nou ne uitam la oportunitati din alte tari din regiune, cum ar fi Bulgaria sau Moldova”.

Catalyst Romania are un istoric consistent de investitii pe plan local in companii de tehnologie. Infuzia de capital, know-how, bune practici pentru extinderea afacerii, asistenta in implementarea strategiei si networking oferite de echipa Catalyst a asigurat o crestere anuala de 40% pentru intreg portofoliul. Catalyst Romania Fund I a raportat deja vanzarea a doua dintre companiile din portofoliu catre investitori strategici, alte trei companii fiind in proces de vanzare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare