Care este perceptia gorjenilor cu privire la evolutia pietei imobiliare, conform celui mai nou studiu lansat de Domina Imobiliare

 Care este perceptia gorjenilor cu privire la evolutia pietei imobiliare, conform celui mai nou studiu lansat de Domina Imobiliare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Iunie 2020Domina Imobiliare, agentia-reper a industriei de profil din Oltenia, anunta rezultatele studiului de piata aplicat, cu privire la perceptia gorjenilor referitoare la evolutia trendurilor imobiliare. La studiu au participat 160 de respondenti, concluziile fiind disponibile in infograficul de mai jos, precum si printr-o analiza creata de consultantii specializati ai agentiei Domina Imobiliare.

48.8% dintre respondenti considera ca piata imobiliara va inregistra in urmatoarele 2-6 luni o scadere moderata, in timp ce 30% cred ca va fi vorba doar de o plafonare a preturilor. Cu siguranta, contextul pandemic va insera corectii ale celor mai importante domenii de activitate, acest aspect generand un cadru favorabil anumitor tipuri de investitii.

Pe termen mediu (6-36 luni), perceptia respondentilor se indreapta catre cresteri nesemnificative ale preturilor (17.5%), in timp ce 23.7% cred ca vom asista la o plafonare, iar peste 32% intrevad o scadere moderata. Astfel, conform datelor, in timp, revenirea economica si reluarea activitatii in toate industriile locale si externe aduc un plus de crestere si in contextul pietei imobiliare.

34.5% dintre respondenti intentioneaza sa achizitioneze o proprietate in urmatoarele 3-6 luni

Pana la finalul anului 2020, gorjenii au planuri clare cu privire la tranzactiile imobiliare, o treime dintre respondenti intentioneaza sa achizitioneze o proprietate, in timp ce 11.9% au in vedere vanzarea, iar 10.6% inchirierea.

Care sunt proprietatile cu apetit crescut de tranzactionare in anul 2020?

Conform raspunsurilor primite, cei mai multi dintre gorjeni intentioneaza sa tranzactioneze apartamente (50.5%), terenuri (29.7%) si garsoniere (20.9%). Intr-o perioada in care casa a devenit mai mult decat refugiu de week-end sau de petrecere a timpului dupa birou, cel mai probabil, romanii au inceput sa aprecieze tot mai mult spatiul personal, confortul de acasa, precum si dorinta de a avea o casa mai mare sau un teren de constructie pentru viitor.

Mai mult decat atat, peste 77% dintre respondenti au in plan finalizarea unei astfel de tranzactii in urmatoarele 18 luni, ceea ce indica un set de obiective asumate, date fie de nevoi curente, aflate la baza piramidei, fie de cele care aduc un plus de siguranta si confort vietii de zi cu zi.

In cei peste 12 ani de cand suntem parte importanta a pietei imobiliare din Oltenia, am trecut, alaturi de clientii nostri, prin doua momente de cumpana ale economiei. De data aceasta, insa, ne dorim sa intelegem nevoile, disponibilitatea de investitie, de extindere sau de eficientizare a costurilor, pentru ca alaturi de servicii de consultanta, clientii nostri sa ia cele mai bune decizii pentru ei, pentru familiile si afacerile lor. Raspunsurile primite prin acest studiu, precum si discutiile pe care le avem intregesc o viziune a pietei, pe care ne dorim sa o definim constant prin transparenta, deschidere si verticalitate, in tot ceea ce priveste tranzactiile efectuate prin Domina Imobiliare” – Ruben Draghici, General Manager Domina Imobiliare

Studiul poate fi vizualizat aici.

Date despre studiul de piata

Perioada de implementare a studiului a fost de o luna, in perioada 23 aprilie – 25 mai, fiind vizati respondenti din Oltenia. Studiul a primit 160 de raspunsuri valide.

Despre Domina Imobiliare

Cu experienta de peste 12 ani in domeniul imobiliar, Domina Imobiliare este cel mai important jucator al pietei tranzactiilor de profil din judetul Gorj, avand un portofoliu de sute de oferte active constant, gestionate de o echipa specializata. Prin experienta miilor de tranzactii efectuate cu succes, Domina Imobiliare este punctul de intalnire al nevoilor din industriile creative, de productie si de servicii, fiind principalul reper al celor peste 11.000 de clienti care au beneficiat de serviciile complete ale agentiei.

In anul 2019, Domina Imobiliare a ales sa demareze un proces amplu de digitalizare a procedurilor si fluxurilor de lucru specifice, devenind una dintre agentiile cu apetit crescut pentru eficientizarea activitatii imobiliare.

Contact:

www.domina.ro

contact@domina.ro

0737 800 000

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare