Care au fost cele mai cautate locuri de munca in 2019

 Care au fost cele mai cautate locuri de munca in 2019
Distribuie sa vada si prietenii tai

In 2019, cele mai cautate locuri de munca au fost cele de sofer, contabil si economist, potrivit unei analize realizate de platforma de recrutare ejobs.ro.

In jur de 4 milioane de cautari au fost inregistrate, in 2019, pentru joburile de sofer, pe eJobs.ro. Urmatoarele cele mai cautate joburi au fost cele de contabili si economisti, care au adunat, aproape 3 milioane de cautari. Totodata, 1,2 milioane de cautari au fost inregistrate pentru jobul de inginer.

Directorul eJobs Romania, Bogdan Badea, a precizat ca au crescut foarte mult si cautarile de locuri de munca part-time dar a mai constatat si scaderea numarului de cautari pentru locurile de munca ce solicita cunoasterea limbii engleze.

Una dintre surprizele anului trecut a fost sa observam cat teren au putut sa castige joburile part time. Fie ca vorbim de tineri studenti care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care sa le permita sa-si continue studiile sau de specialisti care vor sa imbine un job stabil cu activitati de freelancing, 2019 a venit cu o crestere a interesului pentru aceste locuri de munca – am avut 1,6 milioane de cautari pentru job-urile part time. (…)

(…) Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat si de limbile straine incluse in cautarile candidatilor. Contrar asteptarilor, joburile care presupuneau cunoastere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germana (peste 300.000 de cautari), italiana (195.000 de cautari), spaniola (159.000 de cautari) si franceza (152.000 de cautari)”, a declarat Bogdan Badea.

De cealalta parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai putine cautari inregistrate, s-au aflat, anul trecut, arhitectii sau consilierii juridici.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare