Campania Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj s-a încheiat, dar lupta cu cancerul continuă

 Campania Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj s-a încheiat, dar lupta cu cancerul continuă
Distribuie sa vada si prietenii tai

Reamintim faptul că pentru a marca Ziua de 4 Februarie- Ziua Mondială a Luptei Împotrivă cancerului, ABC Gorj a derulat o Campanie de Conștientizare și Prevenire a Cancerului, implicând mai multe spitale din Gorj.
Acestea au oferit gorjenilor posibilitatea de a-și face diferite tipuri de investigații, gratuit și (fără bilet de trimitere pentru consultul inițial).
Asociația Bolnavilor de Cancer din Gorj se luptă deja de doi ani pentru a aduce gorjenii la medic pentru a preîntâmpină descoperirea tardivă a unor afecțiuni grave precum cancerul.
Din păcate în ciuda eforturilor ABC Gorj și a bunăvoinței medicilor implicați, numărul gorjenilor care și-au dorit să beneficieze de consultații gratuite în cadrul campaniei din februarie 2023 a fost redus.

„În mare parte, punem pe seama cutremurelor din 13-14 februarie, aceasta atitudine refractara a gorjenilor în a se prezenta la medici (chiar cu programarea deja făcută).” Președinte ABC Gorj

La Târgu-Cărbunești din mai multe programări se pare că au ajuns doar 5 pacienți la consultații, în timp ce la Novaci au fost înscriși 40 de pacienți pe listă, dar nici aici nu au ajuns toți.
La Târgu-Jiu au fost realizate 17 consultații pe pneumologie, 5 pe urologie, 3 pe ginecologie, 2 pe gastro, iar la Dobrița până în data de 13.02.2023, se realizaseră doar 9 consultații, toate programările ulterioare fiind anulate.
De asemenea, au fost ajutați pacienți să efectueze investigații la Târgu-Jiu, la Cluj și la Craiova, unde au ajuns 12 persoane pentru control colorectal.
Pe parcursul campaniilor anterioare, mai multe persoane care s-au prezentat la consultații au fost descoperite ca având cancere în diferite faze evolutive. În ciuda faptului că vestea unui astfel de diagnostic nu poate fi primit cu bucurie în nicio împrejurare, este foarte important ca mare parte dintre aceste cancere sunt în stadii incipiente și că se pot lua măsurile necesare pentru a le stopa evoluția.
Fiecare caz descoperit înseamnă o viață salvată, iar asta ne motivează să mergem mai departe cu și mai mare îndârjire în a ajuta cât mai mulți gorjeni să beneficieze de controale preventive.
Mulțumim pe aceasta cale tuturor celor implicați (voluntari, medici, personal medical, autorități) promițându-le că vom apela la dumnealor și pe viitor.

 

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare