Call Center ANOFM pentru somajul tehnic

 Call Center ANOFM pentru somajul tehnic
Distribuie sa vada si prietenii tai

Cetatenii pot suna la un numar unic pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la modalitatile de acordare a somajului tehnic, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Informatii despre acordarea somajului tehnic pot fi obtinute de angajati si angajatori la 021/4444000, numar cu tarif normal.

Am decis ca opt angajati ai ANOFM sa lucreze in acelasi timp in sistem call-center, pentru a clarifica romanii acolo unde exista nelamuriri cu privire la somajul tehnic. In cazurile in care apelantii au nevoie sa intre in legatura cu agentiile teritoriale de care apartin, operatorii din call-center ii vor directiona”, a declarat presedintele ANOFM, Victor Picu.

Potrivit Ministerului Muncii, acordarea somajului tehnic se acorda pentru perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului, in cazul intreruperii temporare a activitatii, indemnizatia de care beneficiaza salariatii sa fie suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj. Nivelul indemnizatiei va fi de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat platit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare