Buget de 150 milioane de euro pentru digitalizarea microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii

 Buget de 150 milioane de euro pentru digitalizarea microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii
Distribuie sa vada si prietenii tai

Programul National de digitalizare a microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, finantat in cadrul Programului Operational Competitivitate, va beneficia de fonduri in valoare de 150 de milioane de euro, a anuntat Ministerul Fondurilor Europene.

Implementarea Programului de digitalizare dedicat IMM-urilor a fost adoptata in contextul in care studiile Bancii Europene de Investitii, companiile extrem de digitalizate au facut fata mult mai usor crizei cauzate de pandemia COVID-19. Si din acest motiv, este esentiala accelerarea digitalizarii economiei. Bugetul alocat este de 150 milioane euro, din care 127,5 milioane euro fonduri europene. Activitatile finantate vor viza dezvoltarea de produse inovative in domeniul TIC, precum si digitalizarea IMM-urilor din alte industrii„, se mentioneaza in comunicatul MFE.

In cadrul sedintei de Guvern de la sfarsitul saptamanii trecute, a fost prezentat stadiul evaluarii proiectelor depuse in cadrul apelului „Consolidarea capacitatii de gestionare acrizei sanitare COVID-19”, finantat prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare si s-a anuntat majorarea limitei de supracontractare la 700 de milioane de euro.

Datele centralizate de MFE arata ca au fost depuse 115 cereri de finantare in valoare de aproximativ 473 milioane euro, bugetul apelului fiind depasit cu peste 120 de milioane euro, astfel: 93 de proiecte de tip A, in valoare de 419,8 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente medicale/ echipamente de protectie 105 de unitati sanitare publice, respectiv 22 proiecte de tip C, in valoare de 33,2 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente de protectie directiile generale de asistenta sociala.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare