BNR a redus dobanda de politica monetara la 1,75% pe an

 BNR a redus dobanda de politica monetara la 1,75% pe an
Distribuie sa vada si prietenii tai

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei intrunit in sedinta de vineri a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2,0% pe an incepand cu data de 2 iunie.

Acesta a mai decis si reducerea ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1,25%, de la 1,50% pe an si a ratei dobanzii aferente facilitatii de creditare (Lombard) la 2,25% pe an de la 2,5% pe an.

Economia globala si perspectiva acesteia au fost puternic afectate de impactul advers major si de incertitudinile fara precedent generate de pandemia de coronavirus, impreuna cu masurile restrictive aplicate de autoritati in scopul limitarii extinderii ei.

In vederea amortizarii lor, numeroase banci centrale din economiile avansate si cele emergente, incluzand BCE si bancile centrale din regiune, au luat masuri de relaxare a conduitei politicii monetare si de ameliorare a conditiilor financiare, ce au inclus reduceri ale ratelor dobanzilor de politica monetara, cumparari de active financiare si furnizare de lichiditate prin operatiuni reversibile, chiar si pe termen lung”, au transmis reprezentantii BNR.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare