BCR a anuntat castigatorii Early Innovators Business Plan Competition

 BCR a anuntat castigatorii Early Innovators Business Plan Competition
Distribuie sa vada si prietenii tai

BCR Scoala de Business a premiat castigatorii Early Innovators Business Plan Competition, concursul national pentru planuri de afaceri dedicate elevilor de liceu, initiat de Steinbeis Danube Center si finantat de Fundatia Baden-Wuerttemberg. Scopul competitiei este de a dezvolta mentalitatea antreprenoriala in randul tinerilor si se bazeaza pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din Romania.

Castigatorii acestei prime editii au fost:

  • Mihnea Valentin Neacsu de la Colegiul National „Tudor Vladmirescu”, Tg. Jiu – Premiul I (800 de euro)
  • Nicoleta Talanga de la Colegiul Tehnic Forestier, Campina – Premiul II (600 de euro)
  • Echipa Irumedral de la Colegiul National „Mircea cel Batran”, Rm. Valcea – Premiul III (400 de euro)
  • Stefan Alexandru Alexoaie – mentiunea pentru „Cea mai inovativa idee de afaceri” (200 de euro)
  • Bianca Maria Patru, jud Timis – Premiul special pentru competitivitate, oferit de INACO (100 euro)
  • Adriana Paun, jud. Dambovita – Premiul Trusted Advisor (100 de euro)

Prin proiectul BCR Scoala de Business, ne propunem sa sustinem antreprenorii romani in initiativele lor si sa contribuim activ la cultivarea si dezvoltarea unui mediu de afaceri inovator si efervescent. Credem ca educatia antreprenoriala e motorul transformarii unei societati, motiv pentru care am decis sa ne implicam in cadrul Early Innovators Business Plan Competition. Scopul acestui eveniment este sa-i aducem in lumina pe cei care dau cea mai mare speranta Romaniei. Este nevoie de educatie antreprenoriala inca de pe bancile liceului, pentru a forma o generatie viitoare de antreprenori cat mai bine pregatita. Pentru a-i ajuta pe participanti sa se prezinte cat mai bine in fata juriului, echipa BCR a organizat inaintea finalei competitiei un workshop despre cum se sustine un pitch de business”, a declarat Ana-Maria Cretu, Coordonator programe start-ups BCR, in cadrul discursului sau din cadrul evenimentului.

Concursul s-a adresat elevilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, fiind deschis tuturor liceenilor, indiferent de profilul studiat. 162 de echipe din intreaga tara au inscris planuri de afaceri detaliate, ce au cuprins informatii despre ideea de business, dezvoltarea produsului/ serviciului, viziune, tehnologii, beneficii pentru clienti, analiza competitiei, grupul tinta si multe alte informatii. Toate echipele participante au primit feedback din partea juriului format din 21 de antreprenori, dintre care 15 au fost prezenti la finala: Ana-Maria Cretu (BCR), Cornel Barbut (VegaComp Consulting & AFOR), Alin Nita (Five Plus Solutions), Virgina Zetu (-V Fiver Solutions), Stefan Baciu (SAS Romania si Moldova), Sorin Bogdan (AFOR & Connexion Grup), Cornel Bertea Hanganu (Ascedo International & Scoala fara Someri), Marian Teleleu (Capital Estate & Smarticity), Andrei Bucur (Smart Tech Energy Concept), Silviu Nicolescu (PRORA), Stefan Budulan (UP Romania), Ioana Arsenie (Trusted Advisor & Trusted App), Alexandru Iordan (ZEN Parking), Raluca Voivozeanu (PRIA Events), Mihaela Tudor (Tudor Communication) si Andreea Maria Paul (INACO).

Cei 16 finalisti selectati de juriu de la licee din Campina, Timisoara, Hateg, Pascani, Gaesti, Targoviste, Targu-Jiu, Bucuresti, Ramnicu-Valcea si Sibiu si-au sustinut ieri ideile in cadrul unui pitch live, ce a inclus prezentarea afacerilor, precum si sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Pe langa juriul format din antreprenori si manageri, la eveniment au mai participat:  Sorin Ion, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Cristian Ilie, consilier Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Ahmed Bekov, Seful Sectiei Economice si Comerciale din cadrul Ambasadei Germaniei in Romania, Agnes Sebestyen, reprezentant Fundatia Baden-Wuerttemberg si Jürgen Raizner, Expert pentru Europa Centrala si de Est in cadrul Steinbeis Donau Zentrum.

In Germania, aceasta competitie se desfasoara deja de 15 ani si reprezinta unul dintre cele mai de succes parteneriate public-privat destinate sustinerii educatiei. Ne bucuram ca modelul a fost atat de bine primit in Romania si inca de la prima editie, rata participarii este similara celei din Germania (s-au inscris peste 680 elevi si 97 profesori). Este singurul concurs al carui scop este realizarea de planuri de afaceri de catre tineri si este foarte important de stiut ca este deschis tuturor elevilor si profesorilor din tara, indiferent de specializarea lor”, a declarat Jurgen Raizner, Expert Steinbeis pentru Europa Centrala si de Est al Steinbeis Donau Zentrum.

Nu toti cei trei milioane de elevi din Romania vor fi oameni de afaceri. Asta nu inseamna ca nu are dreptul, fiecare dintre ei, sa se imagineze la un moment dat antreprenor. Prin urmare, ne declaram foarte incantati de acest proiect, ne dorim sa continue si sa il sprijinim cat de mult putem din pozitia in care ne aflam la Ministerul Educatiei. Educatia antreprenoriala exista in programa de clasa a zecea, dar cred cu tarie ca educatia antreprenoriala si cea financiara ar trebui cumva inglobate, nu neaparat ca discipline de sine statatoare, ci sa fie prezente in cadrul multor discipline de studiu. Acesta trebuie sa fie obiectivul Ministerului Educatiei, pe viitor: sa deschida programele scolare si planurile-cadru, astfel incat sa putem ingloba aceste notiuni in pregatirea de baza la mai multe discipline”, a spus in cadrul evenimentului Sorin Ion, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Educatiei pentru invatamant preuniversitar.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare