Au inceput programarile pentru etapa a doua de vaccinare

 Au inceput programarile pentru etapa a doua de vaccinare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Astazi s-a dat startul programarilor pentru etapa a doua a vaccinarii, in care intra, deopotriva, persoanele la risc: cei cu varsta de peste 65 de ani si bolnavii cronici, si lucratorii din domenii-cheie.

Din categoria persoanelor care deservesc activitati esentiale fac parte personalul din domeniul Apararii, ordine publica, siguranta nationala, autoritate judecatoreasca, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distributie alimente, paine, lactate, legume, apa, centrale electrice (transport si distributie) , medicamente si materiale sanitare, transport de persoane si marfuri, personalul din invatamant, postal si curierat, salubritate si deseuri, personalul din inaltele institutii ale statului (Parlament, presedintie), culte religioase”, a declarat coordonatorul Comitetului National pentru Planificarea Vaccinarii COVID-19 in Romania, Valeriu Gheorghita.

Autoritatile au decis ca, pentru toate cele trei categorii, startul programarilor pe platforma online se va da in acelasi timp.

Persoanele cu varsta peste 65 de ani si cele cu boli cronice si lucratorii in domenii esentiale se pot programa fie online, pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin apartinatori. In cazul persoanelor care deservesc activitati esentiale, programarea se face prin angajator, dar beneficiarii pot alege ziua si locul unde vor sa se vaccineze.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare