Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie – sustine activ regasirea identitara a orasului de pe Jiu

 Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie – sustine activ regasirea identitara a orasului de pe Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie – Organizatie infiintata de catre Iulian-Vasile Popescu -candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Gorj, isi afirma inca din denumire obiectivul principal, si anume de a sustine activ educatia. De-a lungul timpului prin aceasta asociatie, au fost demarate proiecte de succes pentru studentii gorjeni si nu numai. 

Interesul fata de educatie si cultura gorjeana se manifesta de aceasta data prin implicarea directa – in colaborare cu Muzeul National “Constantin Brancusi”, in lansarea volumului reeditat „Istoria Targu-Jiului”, de Alexandru Stefulescu. 

„Istoria Targu-Jiului” este primul titlu din seria cartilor fundamentale ale Gorjului, care vor fi retiparite prin implicarea Asociatiei Excelsior pentru Excelenta in Educatie. Volumul scris de Alexandru Stefulescu este reeditat dupa mai bine de o suta de ani de la aparitia monografiei. 

Asociatia are in plan si reeditarea celorlalte carti scrise de Alexandru Stefulescu. Dintre acestea, amintim titluri precum „Gorjul istoric si pitoresc”, „Manastirea Tismana”, „Polovragi”. Asociatia Excelsior este in asentimentul oamenilor de cultura gorjeni, intelegand si sustinand regasirea identitara a gorjenilor. De aceea se implica in reeditarea cartilor rare, dar si in publicarea unor opere noi. 

„Istoria Targu-Jiului”  va fi donata bibliotecilor si scolilor din Gorj

Lansarea volumului „Istoria Targu-Jiului” a fost gazduita de catre Muzeul National ”Constantin Brancusi”, cu implicarea si participarea directorului Ioan Cristescu, a cercetatorului stiintific Luigi Bambulea si a profesorului Gabriel Sarcina, responsabil cu scrierea prefetei pentru actuala versiune. 
Cartea lansata la inceputul lunii septembrie 2020, a aparut sub egida Editurii Muzeului National al Literaturii Romane.

Alaturi de lansarea in sine, in cadrul evenimentului a avut loc si o expozitie de fotografie, reprezentand imagini cu Targu-Jiul de odinioara.  Pentru a intregi cadrul cultural de buna calitate, atmosfera a fost intretinuta de catre Cvartetul de coarde condus de profesorul Bebe Cetean. La evenimentul de mare importanta pentru Gorj, au luat parte peste o suta de persoane, oameni de cultura, istorici, sefi de institutii scolare sau culturale, reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale. 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare