Asociatia Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu – o comunitate de oameni frumosi

 Asociatia Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu – o comunitate de oameni frumosi
Distribuie sa vada si prietenii tai

Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu  – un etalon intre cluburile sportive din Gorj, a reusit ca in 7 ani de activitate sa creeze un grup puternic coagulat in jurul acelorasi inalte valori morale pe care se intemeiaza arta karate-ului kyokushin.

Gorjbiz: De la inceputul anului 2013, în cadrul Școlii Gimnaziale Pompiliu Marcea iși desfasoară activitatea AS. Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu, avand-o ca Presedinte pe Prof. Mădălina-Laura DUMITRU- Senpai și instructor principal, pe Dorin Dumitru-Sensei. Care este povestea din spatele infiintarii Asociatiei?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Am initiat acest proiect în urmă cu 7 ani și încă de la început ne-am mobilizat pentru ca, prin puterea noastră, să schimbăm ceva în viața copiilor noștri, deoarece ei sunt șansa noastră. Pasiunea pentru karate și dragostea pentru copii s-au împletit și ne-au condus la ideea înființării unui club sportiv, în care să îmbinăm artele marțiale cu educația. De aceea, ne-am dedicat timpul nostru liber antrenamentelor de karate, pentru toti cei care doresc să trăiască în spiritul și pe calea Kyokushinkai. Cele mai frumoase lucruri în viață vin din pasiune și dedicare!

Astfel,  am  reușit să ne motivăm să muncim foarte mult și să aspirăm la cât mai mult, an de an. Întotdeauna am trăit sentimentul că atunci când îți dorești ceva, nu există limite.

Încă din anul 2013, AS. Club Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu s-a afiliat la Federatia de Kyokushinkai Traditional din Romania și au fost obținute toate avizele necesare funcționării în condiții legale (hotărâre judecătorescă, Certificat de Identitate Sportivă, recunoscut de M.T.S., etc).

Am reușit în felul acesta ca, în scurt timp, să adunăm în dojo copii și tineri care doresc sa aibă un mod de viață sănătos. Cu cei mai performanți dintre ei, am participat la competiții, reușind foarte repede să obținem rezultate meritorii.

Gorjbiz: Cat de mult timp va solicita aceasta activitate si cum reusiti sa  mentineti echilibrul intre timpul alocat clubului, serviciului si familiei?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Atunci când faci ceea ce iți place, nimic nu pare a fi greu. O zi obișnuită arată cam așa: dimineața la serviciu, dupa-amiaza la karate și seara în familie. Cu timpul, am învățat să ne organizăm timpul în așa fel încât la finalul zilei să reușim să ducem la bun sfârșit toate sarcinile.

 Un mare avantaj este faptul că seara ne reunim familia la karate.  Aici e locul unde educăm atât copilul nostru dar și pe ceilalți copii din dojo. Încercăm ca, atunci când avem timp liber, să petrecem  împreună timp de calitate.

Familia mare kyokushin, din care fac parte în special copii, ne umplu de energie și de bună dispoziție, făcând ca grijile de peste zi să dispară.

Gorjbiz: Care este motto-ul AS. Club Sportiv Karate Kyokushinkai  si care sunt principalele valori pe care le insuflati practicantilor de   karate kyokushin?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Oamenii sunt influențați foarte mult de filmele și emisiunile TV cu și despre Artele Marțiale. Încă nu se înțelege faptul că Artele Marțiale, în general, și karate-ul kyokushin, în mod special, reprezintă un mod de viață. Esența acestui sport constă în capacitatea fiecăruia de a nu renunța atunci când este mai greu, de a persevera.

Motto-ul după care noi ne ghidăm este OSU NO SEISHIN (în jap. Să nu renunți niciodată în fața greutăților!).

Valorile pe care încercăm să le insuflăm practicanților noștri sunt: respectul, disciplina, încrederea în forțele proprii. Le impunem acestora un cod de conduită specific artelor marțiale, aceștia devenind modele de comportament pentru oamenii din jurul lor, aceste valori fiind duse și dincolo de dojo, în viața de zi cu zi. Aceștia sunt învățați să își respecte instructorii și, în același timp, pe ei înșiși. Ca instructori, petrecem mult timp în timpul antrenamentelor discutând despre importanța respectării profesorilor și a părinților.

Karate-ul ne insuflă încredere, învățându-ne să trecem peste limite, să depășim frica și să avem o imagine de sine mai bună. Cei care practică aceasta disciplină, capătă o formă fizică imbunatatita si, astfel, cu sigurantă se vor simți mai bine cu corpul lor. În plus, datorită învățării tehnicilor și strategiilor de autoapărare, vor avea mult mai multă siguranță și încredere. Această combinație va avea, fără îndoială, o influență enormă asupra stimei de sine.

Încrederea de a ști să te aperi pe tine și pe cei apropiați este extrem de reconfortantă. Această încredere te va face o persoană mai puternică, mai bună, iar această încredere se va simți în fiecare aspect al vieții.

Unul dintre cele mai importante cuvinte în artele marțiale este respectul.

Dacă vrei să practici arte marțiale, și îți alegi acest mod de viață, trebuie să lucrezi din greu. Este un mod de a te confrunta cu felul tău de-a fi și să-ți corectezi lucrurile care trebuiesc corectate.

Credem că atunci când cineva începe să practice Karate, nu alege (sau ar alege) în mod special Kyokushin-ul. Cred că majoritatea aleg un dojo care este mai aproape de casă sau unul în care au un prieten care se antrenează. După cum am spus mai devreme, există multe posibilități de alegere. Dar, odată intrați în dojo kyokushin, cred că există o mică parte din aceștia care se vor duce la un alt dojo pentru a încerca ceva diferit. Karate Kyokushin formează oameni și caractere.

Din punct de vedere medical,  cel mai important și benefic aspect al artelor marțiale este efectul asupra coordonării și comunicării musculare. Descoperim numeroase beneficii fizice și mentale ale practicării karate-ului. Această disciplină te ajută să-ți dezvolți încrederea în sine, respectul de sine, puterea mentală și reziliența.

Cercetările arată că beneficiile karate-ului se extind dincolo de bunăstarea fizică. Practicând acest sport, te vei simți mai puternic și mai capabil să efectuezi activitățile zilnice. Karate este, de asemenea, cunoscut pentru că îmbunătătește starea psihică și emoțională.

sensei

Gorjbiz: Karate-ul kyokushin este o artă marțială extrem de complexă pe plan fizic, dar care aduce numeroase beneficii mentale și spirituale: sporirea atenției, dezvoltarea concentrării mentale, a curajului și a încrederii în forțele proprii, a respectului și disciplinei. Tinand cont de aceste aspecte, ce recomandari aveti privind varsta optima pentru a incepe practicarea acestui sport?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: În prezent, în dojo intră cu preponderență copii, începând cu vârsta de 5-6 ani, precum și juniori sau adulți. Acest sport poate fi practicat atât de femei cât și de bărbați până la vârste înaintate.

Adulții care ne calcă pragul sunt în general părinți ai copiilor care practică karate. Este o foarte bună ocazie pentru aceștia de a petrece timpul împreună cu copilul, într-un mod plăcut și util.

În ceea ce privește copiii, aceștia învață  în primul rând să respecte anumite valori morale cum ar fi respectul, și doar apoi tehnica.

Karate-ul îmbunătățește starea generală de sănătate a copilului, dar în special cea emoțională, prin creșterea respectului și încrederii în sine. În plus, reduce tensiunea, stresul, anxietatea și depresia. În această etapă a vieții lor, cei mici dezvoltă o înțelegere și o încredere în capacitatea lor de a lucra cu ceilalți. Această disciplină îi ajută să se integreze bine într-un colectiv și să-și dezvolte abilitățile de relaționare.

Copilul învață în cadrul antrenamentelor de karate că autodisciplina este distractivă și plină de satisfacții. Instructorii noștri le insuflă această viziune prin intermediul jocurilor, exercițiilor și activităților din lumea reală, orientate spre munca interactivă și de echipă. În timpul sesiunilor de pregătire, copilul începe să-și îmbunătățească abilitatea de a-și asuma responsabilitatea, de a urmări indicațiile și de a se mândri că face ceea ce trebuie.

În multe cazuri, antrenamentele de karate sunt efectuate într-o atmosferă pozitivă. Activitățile orientate spre familie îi ajută pe cei mici să-și facă noi prieteni, în timp ce învață conceptele de compasiune și rezolvarea conflictelor.

Observăm in jurul nostru o implicare din ce in ce mai mare a oamenilor care vor să facă arte marțiale ca sport de masă, pentru ei, nu pentru performanță. Performanță fac numai vârfurile, care reprezintă un procent destul de mic.

Noi predăm copiilor care vin la Karate pentru plăcerea de a se antrena, de a interacționa cu alți copii, de a dobândi anumite deprinderi de auto-apărare. Mulți adulți vin la Karate fiind atrași de latura filozofică, de disciplina specifică artelor marțiale sau pur și simplu, deoarece vor să facă mișcare.

Gorjbiz: Karate-ul este cunoscut și respectat pe întregul mapamond, așa  încât, atunci când vine vorba de practicanții premiați în   competiții, întreaga lume are doar sentimente de mândrie, respect și prețuire pentru aceștia. În cei 7 ani de activitate, sportivii dumneavoastra au participat la competițiile zonale, naționale sau internaționale, obținând rezultate foarte bune. Sute de campioni medaliați la cele mai importante competiții naționale și  internaționale au scris cu litere de aur istoria clubului dumneavoastra. Ati putea sa ne dati mai multe detalii despre frumoasele reusite ale cursantilor AS. Club Sportiv Karate Kyokushinkai?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Împreună cu instructorii de la Dojo, sportivii noștri urmăresc obiective bine determinate și participă la evenimentele înscrise în calendarul competițional anual al federației de profil (F.K.T.R./ Federația de Kyokushinkai Tradițional din România). În acest fel, sportivii clubului nostru se pregătesc din timp pentru participarea la competiții, capătă încredere în forțele proprii, însă, mai presus de orice, învață reguli de fair-play și sportivitate, de întrajutorare și solidaritate cu colegii. Într-o școală altfel, fără tensiuni și fără catalog, ei învață disciplina, ambiția, spiritul competitiv și respectul, într-o atmosferă distractivă și interactivă.

În cei aproape 7 ani de activitate, sportivii noștri au participat la competițiile zonale, naționale sau internaționale, obținând rezultate foarte bune.  Anul 2019 a fost un an excepțional pentru noi, ținând cont că am venit învingători de la fiecare competiție. Bilanțul de sfârșit de an a însumat peste 100 de medalii de aur, argint și bronz.

În luna aprilie a anului trecut, clubul nostru a organizat la Targu-Jiu Campionatul Național Unificat de karate kyokushinkai, un eveniment de mare succes, la care au participat 265 de sportivi și 50 de oficiali de la 27 de cluburi sportive  din trei organizații de karate kyokushin din România.

Gorjbiz: Ce competitii aveti in vedere pentru anul in curs?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Suntem plăcut impresionați de sportivii noștri pentru ceea ce au realizat în acești  ani și suntem convinși că acesta este drumul care-i va duce spre noi si frumoase performanțe. Sunt sigur că și în anul 2020, dar mai ales în următorii ani, ne vom reuni din nou pentru a sărbători succesele frumoase pe care ni le dorim cu toții.

Vom participa și anul acesta la toate evenimentele din calendarul competițional al Federației de Kyokushinkai Tradițional din România, precum și ale altor organizații de karate kyokushin, la care suntem invitați.

De exemplu, în aprilie vom participa la Campionatul Național Unificat de karate kyokushin, în Sibiu, iar în iulie la Campionatul European. Participăm cu sportivi la campionate internaționale în iunie, iulie, octombrie și noiembrie. Din lotul României care va merge în Japonia în septembrie, face parte și un sportiv din clubul nostru.

Gorjbiz: Asociatia a reușit să creeze in cei cativa ani de la infiintare o comunitate reala, in care se regasesc copii, tineri si parinti,  uniti de valori morale pe care aceasta arta martiala extrem de  complexa le insufla. Cum s-a coagulat aceasta?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: În spatele succesului este echipa. Fiecare membru este la fel de important. Participarea la diverse evenimente a copiilor alături de părinți  a făcut ca aceștia să înțeleagă mai bine spiritul kyokushin. Trebuie să existe o comunicare permanentă între elev-instructor-părinte, doar așa lucrurile vor evolua în direcția pe care ne-o dorim. Doar împreună putem fi mai puternici!

Gorjbiz: Cat de importante sunt pentru reusita sportivilor, sustinerea si  implicarea parintilor?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Ne bucurăm că ne aflăm alături de părinți, față de care ne înclinăm și pe care îi asigurăm de toată prețuirea noastră. E o onoare deosebită să fim împreună în momente ca acestea, alături de o generație de sportivi care nu face altceva decât să arate că România nu are ambasadori mai buni în momentul de față decât sportivii români care fac performanță, care dau o bătălie cu ei înșiși în fiecare zi, care arată că se pot depăși limite în fiecare zi și asta sub auspiciile unei idei atât de frumoase, o idee care vine de când lumea și pământul, aceea că prin sport reușim să ne modelăm, reușim să modelăm caractere, reușim să modelăm oameni frumoși.

Părinții ne sprijină permanent și sunt alături de noi. Le mulțumim și pe această cale.

Gorjbiz: Care a fost impactul pe care l-a avut practicarea de kyokushin asupra vietii personale a practicantilor?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Karate-ul nu este doar despre mișcare, ci și despre viață. În primul rând, un practicant de karate kyokushin învață să fie disciplinat și să aibă grijă de el, învață să lucreze cu ceilalți, să fie amabil și respectuos, învață să facă față dezamăgirii, atunci când nu obține acel scor pe care îl spera sau a căzut în timpul unei mișcări pe care a practicat-o de o mie de ori, dar totuși se ridică și este hotărât să o facă mai bine data viitoare.

În al doilea rând, un practicant de karate învață că este nevoie de ore și ore de muncă grea și practică pentru a crea un campion, iar succesul nu se întâmplă peste noapte.

În concluzie, practicarea karate-ul kyokushin dezvoltă atribute care vor servi de-a lungul vieții și dă posibilitatea de a binecuvânta și viața altora. Este o investiție grozavă și inteligentă! Încurajăm pe toată lumea să vină la karate, în mod special pe copii și tineri .

Gorjbiz: Ce proiecte aveti in plan pentru perioada urmatoare?

Senpai Madalina-Laura Dumitru: Planuim ca in viitor să continuăm studiul Kyokushin-ului și să ne perfecționăm, pentru că sunt foarte multe de învățat. Pe plan profesional dorim să obținem rezultate cât mai bune cu elevii noștri. Vrem să fie niște sportivi buni, dar niște oameni și mai buni! Pentru noi, asta este cea mai mare satisfacție, și asta ne face să mergem mai departe, indiferent de greutățile întâmpinate.

În ceea ce privește proiectele pentru perioada următoare, obiectivul fundamental este dezvoltarea și promovarea karate-ului kyokushin pe plan local și județean, deschiderea a încă unui dojo până la sfârșitul anului 2020, organizarea de stagii zonale de pregătire, precum și obținerea unor  finanțări din partea autorităților locale, care să ne ajute să ne dezvoltăm și să achiționăm echipamente atât de necesare în antrenamentele noastre. Dorim prin aceasta să creem condiții moderne de antrenament pentru cei care ne calcă pragul.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare