Asociatia Be Teen promoveaza meseria de ghid turistic local prin proiectul YOUth GUIDE RURAL

 Asociatia Be Teen promoveaza meseria de ghid turistic local prin proiectul YOUth GUIDE RURAL
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociatia Be Teen anunta derularea proiectului YOUth GUIDE RURAL, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul Corpul European de Solidaritate. Scopul principal al proiectului este informarea si educarea tinerilor despre meseria de ghid turistic local, cu accent pe turismul rural din zona Olteniei de sub munte.

Obiectivele proiectului YOUth GUIDE RURAL:

  1. Cresterea gradului de informare despre meseria de ghid turistic local: Proiectul isi propune sa aduca la cunostinta tinerilor din comunitatea Baia de Fier si imprejurimi ce presupune aceasta meserie, care sunt responsabilitatile si abilitatile necesare, precum si oportunitatile de cariera pe care le ofera. Activitatile includ sesiuni educative, ateliere de lucru si discutii interactive cu profesionisti din domeniu.
  2. Cresterea atractivitatii meseriei de ghid turistic local in randul tinerilor: Prin organizarea de evenimente de storytelling si intalniri cu ghizi turistici experimentati, proiectul urmareste sa inspire tinerii.
  3. Dezvoltarea abilitatilor necesare meseriei de ghid turistic local: Proiectul ofera tinerilor participanti oportunitatea de a invata si de a-si dezvolta abilitati esentiale pentru aceasta meserie, cum ar fi comunicarea eficienta, cunoasterea aprofundata a zonei turistice, tehnici de prezentare si managementul grupurilor. Aceste abilitati sunt cultivate prin traininguri, exercitii practice si activitati de simulare.
  4. Cresterea oportunitatilor de implicare activa si de voluntariat: YOUth GUIDE RURAL incurajeaza tinerii sa se implice activ in comunitatea lor prin voluntariat si participare la proiecte de dezvoltare locala. Voluntariatul in cadrul activitatilor proiectului va oferi tinerilor experienta practica si va contribui la consolidarea unei retele de suport si colaborare intre membrii comunitatii.

In cadrul proiectului au fost organizate sesiuni de informare si de storytelling sub tema „YOUth GUIDE RURAL – Storytelling: povesti de succes din domeniul turismului rural”. Aceste sesiuni au adus impreuna invitati cu experienta vasta in domeniu, care au impartasit din cunostintele si experientele lor despre ce inseamna succesul in meseria de ghid turistic local.

Invitati speciali:

  • Dorin Teodorescu – Ghid turistic acreditat si antreprenor in turism rural
  • Gabriel Dan Chiriac – Presedinte Club Montan White Wolf si ghid turistic la Pestera Muierilor
  • Epure Gheorghe – Primar comuna Polovragi
  • Costi Ispas – Ghid turistic la Pestera Muierilor

Participantii au avut ocazia sa asculte povesti inspirationale si sa se implice intr-o competitie creativa, unde au creat si prezentat logo-uri folosind materiale gasite in natura, subliniind importanta promovarii povestilor autentice in meseria de ghid turistic.

Pe langa storytelling, au fost organizate drumetii in natura, un punct principal de atractie fiind ”hamacele la inaltime” din Baia de Fier.

Proiectul vizeaza direct 50 de tineri din Baia de Fier, cu varste cuprinse intre 16-25 de ani, oferindu-le oportunitatea de a invata si de a se dezvolta in directia unei cariere de succes in turismul rural.

Prin proiectul YOUth GUIDE RURAL ne dorim sa inspiram si sa echipam tinerii din Baia de Fier cu abilitatile necesare pentru a deveni ghizi turistici locali de succes. Aceasta initiativa reprezinta o continuare a eforturilor noastre de a sustine antreprenoriatul si dezvoltarea in domeniul turismului rural”, transmit reprezentantii Asociatiei Be Teen.

CONTACT – Pistol Roxana Maria – Presedinte Asociatia Be Teen – 0762 578 471 – be.teen.be@gmail.com

Descrierea organizatiei:

Asociatia Be Teen a fost infiintata in anul 2022 cu scopul de a promova o implicare activa in societate si o educatie completa pentru tinerii si copiii comunitatii.

Misiunea asociatiei este de a contribui la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si copiilor, la educatia si cultura acestora prin desfasurarea de activitati diverse folosind metode non-formale, astfel incat acestia sa poata avea o viata care sa corespunda potentialului lor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare