ARTEGO si-a majorat profitul la noua luni din 2019

 ARTEGO si-a majorat profitul la noua luni din 2019
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fabrica de cauciuc ARTEGO din Targu Jiu, cel mai mare angajator privat din Gorj, a raportat in primele noua luni din acest an afaceri de 122,8 mil. lei, plus 6,8% fata de perioada similara din 2018 si un profit de 7,6 mil. lei, echivalentul unei cresteri de 38%, potrivit datelor transmise de companie.

La 30 septembrie 2019, activele societatii se cifrau la 142 mil. lei, in crestere usoara (0,94%) fata de valoarea inregistrata la finalul anului trecut, iar datoriile totale se ridicau la 57,5 mil. lei, minus 1,12%. 

Pentru perioada urmatoare, evolutia pe piata va fi influentata de impactul pe care masurile care vor fi luate la nivel macro-economic (cresterea preturilor la gaze naturale, evolutia pretului la combustibili, evolutia cursului leu-euro etc) il vor avea asupra dinamicii achizitiilor, investitiilor, modernizarilor si mentenantei. De aceea, luand in calcul toate aceste aspecte, daca evolutia generala a economiei va cunoaste o relativa stabilitate, este posibila o mentinere, pe termen scurt si mediu, a situatiei existente, din punct de vedere al nivelului de vanzari si al activitatii productive, continuand pe de alta parte sa fie facute eforturi pentru asigurarea unor fluxuri de numerar care sa permita onorarea datoriilor catre angajati, stat si furnizori”, transmit reprezentantii companiei.

ARTEGO este lider autohton pe piata benzilor de transport si unul dintre cei mai mari producatori de articole tehnice din cauciuc din lume. Firma are o traditie de peste 40 de ani in domeniul produselor din cauciuc, infiintandu-se in anul 1973 pe platforma industriala de nord a orasului Targu Jiu.

Compania este controlata de asociatia salariatilor in proportie de 77,81% din capitalul social, este listata la cota Bursei de Valori Bucuresti unde, la ultimul pret de inchidere al titlurilor sale de 7,5000 lei/actiune, are o capitalizare de piata de 67,17 mil. lei (14,09 mil. euro).

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare