Aproximativ doua miliarde de euro de la UE pentru sase judete din Romania

 Aproximativ doua miliarde de euro de la UE pentru sase judete din Romania
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fondul pentru o tranzitie justa, aprobat de Parlamentul European, va ajuta tarile UE sa treaca mai usor peste impactul social si economic al tranzitiei catre neutralitatea climatica, fiind strans legat de aplicarea Pactului verde european.

Pachetul cuprinde 7,5 miliarde EUR din cadrul financiar multianual 2021-2027 si 10 miliarde EUR din Instrumentul de redresare al Uniunii.

Europarlamentarul Gheorghe Falca a anuntat ca Romania va primi 1,95 miliarde de euro din Fondul pentru Tranzitie Justa.

Mecanismul pentru o tranzitie justa se concentreaza asupra regiunilor si sectoarelor cele mai afectate de tranzitie din cauza dependentei lor de combustibilii fosili, inclusiv carbunele, turba si sisturile bituminoase, si asupra proceselor industriale cu emisii foarte ridicate de gaze cu efect de sera. Exploatarea carbunelui in Romania este concentrata in cele doua subregiuni ale Vaii Jiului si Rovinari/Turceni, care sunt situate in judetele Hunedoara si Gorj”, a punctat Falca.

Fondul pentru o tranzitie justa va oferi, in principal, granturi, urmand ca schema specifica pentru tranzitie din cadrul InvestEU va atrage investitii private, iar activitatile BEI vor mobiliza fonduri publice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare