Aproape jumatate din eco-tichetele Rabla PLUS au fost deja rezervate

 Aproape jumatate din eco-tichetele Rabla PLUS au fost deja rezervate
Distribuie sa vada si prietenii tai

Anul acesta rezervarile eco-tichetelor puse la dispozitie prin Rabla PLUS au atins cifra de 1225 de masini, in mai putin de 3 luni de la startul programului. In perioada similara a anului 2019, au fost rezervate aproximativ 1000 de masini.

In ceea ce priveste programul Rabla Clasic, pana in acest moment, numarul rezervarilor a atins cifra de 21.000 de masini, fata de peste 30.000 de masini rezervate in perioada similara a  anului trecut.

Rabla Plus se dovedeste a fi un program de succes, in ciuda problemelor din industria auto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor doua programe Rabla Clasic si Rabla Plus cand, cel din urma, are rezultate mai bune decat primul, raportat la numarul total de masini disponibile prin ambele programe. Desi am traversat COVID, cifrele de la Rabla Plus sunt mai bune pentru primele trei luni de program fata de oricare alta editie Rabla Plus din anii precedenti. Ma bucur ca romanii aleg masinile electrice: acesta este viitorul transportului urban. De cand am stabilit bugetul pentru anul acesta ne-am dorit un singur lucru: sa impulsionam transportul electric in orasele din Romania si sa punem intr-un an pe soselele din tara cel mai mare numar de masini electrice inregistrat pana acum”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Ministerul Mediului a alocat Rabla PLUS cel mai mare buget din istoria programului: 140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decat in 2019. Bugetul permite punerea pe soselele Romaniei pana la 3000 de masini electrice si hibride.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare