Aproape 24 de milioane RON pentru modernizarea transportului public din Targu Jiu

 Aproape 24 de milioane RON pentru modernizarea transportului public din Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Dezvoltarii anunta semnarea unui contract de finantare de peste 23 de milioane RON, prin Programul Operational Regional, pentru achizitionarea a noua troleibuze cu autonomie, pentru transportul public urban de calatori din Targu Jiu.

Achizitia presupune punerea in circulatie a unor troleibuze care pot functiona fie folosind reteaua catenara, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel, municipiul Targu Jiu va beneficia de un traseu de circulatie cu troleibuzul si in zonele unde nu este prevazuta reteaua electrica.

In urma finalizarii fara contestatii a procesului atribuirii achizitiei publice, a fost declarat ca ofertant castigator compania poloneza Solaris Bus & Coach.

Firma Solaris este castigatorul licitatiei pentru a doua transa de troleibuze ce urmeaza sa vina la Targu Jiu. Este vorba de 9 mijloace de transport in comun cu autonomie extinsa, care pot circula si in afara retelei. Va reamintesc ca avem in derulare un proiect pe fonduri europene care prevede achizitionarea a 20 de troleibuze: 9 cu autonomie extinsa si 11 obisnuite. Cele 11 vin din aceasta toamna, fiind produse tot de firma Solaris. Este un proiect amplu, menit sa modernizeze transportul in comun la nivelul municipiului. Mi-as fi dorit ca aceste proiecte sa se deruleze mult mai rapid. Procedurile sunt, insa, complexe si necesita timp. In luna septembrie, primul troleibuz produs de Solaris pentru noi vine la Targu Jiu„, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei aproape 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare