APIA anunță plăți în avans pentru fermierii gorjeni în 2023

 APIA anunță plăți în avans pentru fermierii gorjeni în 2023
Distribuie sa vada si prietenii tai

APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) a anunțat lansarea Campaniei de autorizare a plăților în avans pentru Cererile de plată din 2023, aducând vești bune pentru fermierii din Gorj. Din 16 octombrie 2023, fermierii din regiunea Gorj vor putea beneficia de aceste plăți în avans.

În conformitate cu noile regulamente (UE) din iulie 2023, pentru acest an, statele membre, inclusiv România, pot acorda plăți în avans pentru intervențiile și măsurile de dezvoltare rurală finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Această derogare permite ca plățile să ajungă la nivelul maxim de 70% din FEGA și 85% din FEADR, cu baza de calcul stabilită în funcție de cursul de schimb valutar.

Fermierii gorjeni trebuie să țină cont de cursul de schimb valutar pentru aceste plăți. Plățile pentru intervențiile din FEGA vor fi în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în septembrie 2023. În schimb, plățile pentru măsurile din FEADR se vor face în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9495 lei/euro, stabilit în decembrie 2022.

Această inițiativă vine în sprijinul fermierilor din Gorj, facilitându-le accesul la resurse financiare în avans pentru a susține activitățile agricole în anul 2023. Este o veste bună pentru comunitatea agricolă din regiune, contribuind la creșterea durabilității și a productivității sectorului agricol local.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments