Anunț Finalizare Proiect ”Împreună pentru sănătate” – proiect cofinanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2023

 Anunț Finalizare Proiect ”Împreună pentru sănătate” – proiect cofinanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2023
Distribuie sa vada si prietenii tai

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj anunță cu mândrie finalizarea proiectului „Împreună pentru Sănătate”, desfășurat în 6 comune din județul Gorj: Mătăsari, Dragoțești, Văgiulești, Roșia de Amaradia, Vladimir și Hurezani, în perioada august-octombrie. Acest proiect a beneficiat de cofinanțare din bugetul județului Gorj pentru anul 2023.

Scopul principal al acestui proiect a fost acela de a oferi consultații gratuite de prevenire a cancerului pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat. Prevenirea și depistarea precoce a cancerului reprezintă un pas esențial în îmbunătățirea stării de sănătate a comunității noastre.

Pentru a informa și educa cetățenii din cele 6 comune implicate în proiect, au fost organizate întâlniri de informare în fiecare localitate, la care au participat medici specialiști și directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj. Aceste întâlniri au oferit oportunitatea unică cetățenilor de a adresa întrebări direct medicilor specialiști și reprezentanților instituțiilor de asigurări de sănătate.

În cadrul proiectului, s-a prevăzut realizarea de analize pentru 20 de persoane neasigurate și consultații de specialitate în ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru 5 persoane.

Estimările inițiale ale ABC Gorj au fost următoarele: efectuarea de analize pentru 60 persoane asigurate, 20 persoane neasigurate, 5 investigații cu bilet de trimitere si 90 ecografii și informarea a peste 500 de persoane asupra conștientizării și prevenției cancerului.

Cu toate acestea, rezultatele au depășit așteptările noastre, deoarece s-au efectuat analize pentru 210 persoane (180 asigurate, 30 neasigurate), 6 markeri tumorali și consultații de specialitate și ecografii pentru 211 persoane (162 ecografii de sân și 49 ecografii de prostată).

Menționăm cu bucurie că, în urma investigațiilor, a fost depistat un singur caz de cancer. Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj a preluat acest caz și a facilitat interacțiunea pacientului cu medicii Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. De asemenea, reprezentantul ABC Gorj va asigura transportul și va însoți pacientul la Craiova pe data de 01.11.2023 pentru efectuarea investigațiilor necesare stadializării bolii și a continuării procedurilor care se impun ulterior.

La data de 26.10.2023, am susținut Conferința de închidere a proiectului, un eveniment care a adunat profesioniști și voluntari implicați în această acțiune deosebită. În spiritul lunii octombrie, dedicată luptei împotriva cancerului de sân, 10 doamne participante la conferință se bucură de un CADOU – o ecografie de sân realizată de către medicii specialiști voluntari.

Proiectul „Împreună pentru Sănătate” a reprezentat o inițiativă deosebită pentru îmbunătățirea sănătății comunității noastre, și Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj își propune să continue să contribuie activ la informarea cetățenilor din Gorj cu privire la importanța prevenirii și depistării precoce a afecțiunilor care pot duce la apariția cancerului.

Numărul celor care se alătură proiectelor ABC Gorj crește de la an la an, ceea ce ne bucură și ne încurajează în continuarea eforturilor depuse. Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj creează punți de legătură între specialiștii din domeniul sănătății din județul Gorj și pacienți, sporind astfel gradul de încredere al cetățenilor în medicii care activează în Gorj.

Mulțumiri:

Dorim să adresăm sincere mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect:

– Consiliului Județean Gorj, cofinanțator al proiectului

– Președintelui Consiliului Județean Gorj, Domnul Cosmin-Mihai Popescu

– Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu

– Directorului General al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Doamna Carmen-Amalia Făgaș

– Dr. Radu Cîrstoiu, Medic Primar în Radiologie și Imagistică Medicală

– Asistent laborator, Doamna Madalina Stănuț (CMSU)

– CMSU (Centrul Medical pentru Medicina Umană) (analize+ecografii cadou)

– Clinica Medical One Târgu-Jiu (ecografii cadou)

– Dr. Hmida Charaf, Medic Specialist în Radiologie și Imagistică Medicală, Supraspecializat în Imagistică mamară (ecografii cadou)

– Dr. Eugen Lăcătușu, Medic Specialist în Radiologie și Imagistică Medicală (ecografii cadou)

– Dr. Hortopan Ramona-Cristina, Director Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Târgu-Jiu

– Doamna Stoicoiu Voichița, Asistent Șef Secție Gastroenterologie a SJU Târgu-Jiu

– Dr. Avram Alina-Valentina, Medic Primar Pneumolog

– Dr. Bonza Andreea, Medic Specialist Pneumolog

– Dr. Danilă Alexandru-Daniel, Medic Specialist Urolog

– Dr. Diaconescu Marian, Medic Specialist Chirurg

– Dr. Dinu Constantin-Mădălin, Medic Primar Urolog

– Dr. Sîrbu Irina Mihaela, Medic Specialist Pneumolog

– Dr. Vătau Alexandru, Medic Specialist Gastroenterolog

– Dr. Vilaia Constantin, Medic Specialist Chirurg

– Primăriei din Văgiulești și domnului Primar, Constantin Pârjol

– Primăriei din Vladimir și domnului Primar, Marius Vijulan

– Dr. Cioară Natalia, Medic de Familie în Vladimir

– Doamnei Anișoara Bocai, Bibliotecar în Vladimir

– Primăriei din Dragoțești și domnului Primar, Vili Pasăre

– Primăriei din Roșia de Amaradia și domnului Primar, Liviu Cotojman

– Primăriei din Hurezani și domnului Primar, Mândruț Ion

– Doamna Udrea Maria, Asistent Medical în Hurezani

– Primăriei și domnului Primar din Mătăsari

– Dr. Udriște Domnica, Medic de Familie în Mătăsari

De asemenea, aducem mulțumiri speciale echipei Web Logistics, condusă de Domnul Mitruț Stănoiu, Domnului Cristi Scurtu pentru sonorizare, și reprezentanților mass media din Gorj care au preluat comunicările noastre.

Pentru a fi la curent cu viitoarele acțiuni ale Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj, vă îndemnăm să urmăriți pagina noastră de Facebook @ABCGorj. Pentru a ne contacta și a vă alătura cauzei noastre, vă invităm să ne sunați la 0722859514 sau să ne scrieți la adresa abc_gorj@yahoo.com.

Împreună pentru sănătate, putem învinge cancerul!

Asociația Bolnavilor de Cancer din Gorj

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare