Antreprenori, profesori si medici, in echipa lui Iulian Popescu pentru CJ Gorj

 Antreprenori, profesori si medici, in echipa lui Iulian Popescu pentru CJ Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

 

Candidatul PNL la Consiliul Judetean Gorj, Iulian Popescu, a conturat o lista de consilieri judeteni care reprezinta un mix intre entuziasmul, creativitatea tinerilor si experienta politica a membrilor din Partidul National Liberal Gorj.
In echipa acestuia se afla atat antreprenori tineri, cu rezultate notabile in mediul de afaceri din judetul Gorj, cat si profesori recunoscuti. De asemenea, tot in echipa lui Iulian Popescu, se afla medicul chirurg Claudiu Soare.
Alegerile locale sunt pe 27 septembrie, iar Popescu spera sa convinga gorjenii prin proiectele sale indraznete, dar si prin echipa sa de profesionisti.

Dana Constantinescu, de la catedra in Consiliul Judetean

Elena Dana Constantinescu este profesoara de engleza si este foarte apreciata de catre elevi, insa activitatea ei nu se opreste la catedra. De-a lungul timpului a organizat mai multe conferinte cu oameni interesanti, facilitand dialogul dintre acestia si tinerii din Targu Jiu. A inteles repede ca oamenii de aici trebuie sa ia contact cu altii de la care pot invata lucruri noi.

Asa au luat nastere conferintele educationale Viitorul Romaniei Este in clasa Mea (VREM). Dana Constantinescu are cateva proiecte in domeniul educatiei pe care le va promova atunci cand va ajunge in Consiliul Judetean Gorj. Este vorba despre stagii de practica pentru tineri, accesarea de fonduri europene pentru infiintarea unor centre de tip afterschool, precum si alte initiative prin care sunt sprijiniti elevii. De cateva luni ea este si inspector scolar.

Ionel Burtea, proprietarul celei mai mari plantatii de mure

Ionel Burtea este unul dintre cei mai tineri membri de pe lista de Consiliu Judetean a lui Iulian Popescu. Desi are doar 24 de ani, el este proprietarul celei mai mari plantatii de mure din Romania, in suprafata de 7 hectare. Mai mult, Ionel a accesat fonduri europene pentru a-si dezvolta activitatea cu sere de capsuni. Interesat si pasionat de agricultura, Ionel Burtea iti doreste sa obtina mai multe facilitati pentru fermierii din Gorj:

”Iulian Popescu ne-a pus la aceeasi masa intr-un proiect de schimbare a judetului, o echipa tanara care vrea sa faca lucrurile diferit. Eu activez in zona agricola. Judetul Gorj are potential ca suprafata, ca relief si clima si trebuie sa dezvoltam producatorii locali. Totul trebuie integrat cu puncte de desfacere, iar mai departe completam cu turismul, trebuie sa aducem oamenii sa incerce si sa cumpere aceste produse”.

De asemenea, el crede ca este importanta dezvoltarea unor birouri de informare si accesare a fondurilor europene, la nivelul Consiliului Judetean Gorj.

Alexandru Hortopan, arhitectul reintors acasa

Alexandru Hortopan are 30 de ani, este profesor de Arhitectura la Liceul de Arte din Targu Jiu si in curand isi va obtine si diploma de arhitect. Dupa ce a terminat facultatea, Alex, cum ii spun elevii, s-a intors in Targu Jiu, determinat sa reuseasca acasa. El si-a deschis un birou de arhitectura si de atunci a creat proiecte pentru clienti din judet, dar si din afara lui.

”M-am intors acasa determinat sa dau ceva locului din care am luat totul. Cred ca putem face schimbarea prin a planta. Mai intai trebuie sa plantam ca sa culegem. E cel mai usor, dar si cel mai gresit, sa aratam mereu cu degetul, sa ne lamentam. Hai sa si facem ceva. Eu cred ca putem schimba lucrurile daca suntem atenti la educatia celor care vin din spate. Putem sa nu mai avem nici infrastructura, nici turism, nimic, cred ca cel mai important e sa-i educam pe cei care vin dupa noi”.

Alexandru Hortopan a explicat si de ce a ales echipa PNL:

”Mi-a placut pentru ca Iulian Popescu vrea sa schimbe lucrurile si mi se pare important ca PNL i-a dat sansa sa faca o lista si cu alti oameni. Avem teluri comune, e important sa gasesti oameni care merg pe acelasi drum cu tine”.

Medicul Claudiu Soare: Iulian Popescu te convinge ca totul este posibil

Claudiu Soare, medic primar chirurg, este in echipa lui Iulian Popescu pentru Consiliul Judetean Gorj. Cu o experienta de 20 de ani in medicina, Claudiu Soare a decis acum sa se implice si in institutia care coordoneaza activitatea Spitalului Judetean: Consiliul Judetean Gorj. El a explicat ca a luat decizia de a candida, fiind convins ca Iulian Popescu poate face ceea ce a propus.

”Ceea ce m-a determinat sa fac acest pas a fost intalnirea mea cu Iulian Popescu, pe care nu-l cunoscusem pana acum o luna si discutiile pe care le-am avut m-au determinat sa accept aceasta provocare. Faptul ca am discutat cu un om extrem de implicat, orientat, un om pe care l-am perceput ca fiind un om corect, care te face sa-ti imaginezi ca totul este posibil. Faptul ca a incercat sa scoata in spatiul public proiecte indraznete mi se pare a fi vizionar. Un om care isi doreste sa schimbe judetul cu totul”.

Medicul a adaugat ca sunt extrem de multe lucruri de schimbat in spital, insa a subliniat competenta colectivului medical. Cat despre initiativa de a construi un spital nou, Claudiu Soare crede ca aceasta este cea mai buna varianta pentru medici si pacienti: ”Spitalul Judetean Targu Jiu are trei locatii. Acest spital va fi construit cu fonduri europene. Iulian Popescu stie ce vorbeste cand vine vorba de fonduri europene. O noua cladire este esentiala pentru buna desfasurare a activitatii”, crede medicul Claudiu Soare.

Mihai Olaru, apel catre tineri

Mihail Sergiu Olaru are 31 de ani, lucreaza de la varsta de 16 ani, iar la 18 ani si-a deschis prima firma. Si-a cladit o afacere beneficiind de increderea parintilor si a ramas in mediul privat bazandu-se si acordand tot incredere: ”Lucrez de la 16 ani, dar la 18 ani am cladit prima afacere pe increderea pe care au investit-o parintii in mine, girand cu apartamentul in care locuiam toti pentru ideea mea de afacere in zona de telecomunicatii”. Mihai Olaru are un mesaj pentru tineri:

”Ii invit pe toti tinerii sa se implice in politica, trebuie sa diluam cat mai mult, sa venim cu aer nou si sa inlocuim vechile obiceiuri cu performanta. Am conturat un program de reinventare a Gorjului si avem nevoie de ajutorul tinerilor pentru acest lucru. Noi, tinerii, nu trebuie sa fim legati de organizatie, ci de valori, pentru a schimba acest judet”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare