ANAF a finalizat softul pentru ca popririle sa fie ridicate automat

 ANAF a finalizat softul pentru ca popririle sa fie ridicate automat
Distribuie sa vada si prietenii tai

Contribuabilii vor avea conturile deblocate imediat ce isi platesc datoriile, pentru ca ANAF a finalizat softul pentru ridicarea automata a popririlor.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat in aceasta saptamana ca Asociatia Nationala de Administrare Fiscala a finalizat softul pentru ridicarea automata a popririlor si ca toate conturile unui contribuabil nu vor mai fi blocate simultan.  Guvernul ar urma sa dea o Ordonanta in acest sens pana saptamana viitoare, a mai anuntat ministrul de resort.

Avem deja pregatita documentatia, este o modificare de cod de procedura fiscala. Softul este gata in ANAF, in ceea ce priveste popririle. Va fi un soft foarte simplu, in care anunta si angajatorul si banca. Banii vor fi luati intr-o anumita ordine dintr-un cont si nu vor mai fi toate conturile blocate si se ridica automat poprirea. Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat in a ma asigura ca dupa ce s-a platit datoria sa nu mai ramana conturile poprite, sa nu trebuiasca sa anunti toate bancile. Sa fie totul mai simplu: s-a platit datoria, se ridica poprirea de pe cont”, a declarat Florin Citu, la Adevarul Live. 

Un sondaj recent arata ca 70% dintre companii intarzie sa-si plateasca facturile, principalele motive invocate fiind lipsa resurselor financiare disponibile, neincasarea facturilor, cresterea costurilor operationale si scaderea vanzarilor. 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare