Alianta Medicilor – USMR face apel catre Ministerul Sanatatii pentru a opri internarea in spitale a celor infectati cu SARS-COV-2, dar asimptomatici

 Alianta Medicilor – USMR face apel catre Ministerul Sanatatii pentru a opri internarea in spitale a celor infectati cu SARS-COV-2, dar asimptomatici
Distribuie sa vada si prietenii tai

Solicitam MS sa opreasca internarea asimptomaticilor COVID-19 in spitale! – Asa suna apelul public, facut pe o pagina de Facebook a USMR- Alianta Medicilor.

USMR – Alianta Medicilor solicita Ministerului Sanatatii sa opreasca internarea pacientilor asimptomatici COVID-19 in spitale si sectii unde sunt internati pacientii cu coronavirus, care prezinta simptome.
Potrivit URMS, pacientii asimptomatici pot fi urmariti la domiciliu, nu internati cu cei care au  simptome!!! Pornind de la premisa responsabilitatii civice individuale asumate, acestia pot fi monitorizati atent la domiciliu.

Alianta Medicilor considera anormala internarea pacientilor asimptomatici intr-un mediu infectat. Este un fapt cunoscut ca in spitale, pacientii internati pot contracta infectii nosocomiale, cu consecinte dintre cele mai grave pentru sanatatea acestora.

Pe de alta parte, USMR argumenteaza ca, in nici o alta tara, pacientii asimptomatici nu sunt internati in acelasi loc cu cei care au simptome.
USMR atrage atentia asupra faptului ca in Romania, un procent important din pacientii asimptomatici este reprezentat de cadre medicale, care sunt pregatite sa ia toate masurile de preventie si control la domiciliu.  Sunt mentionate studii care arata ca incarcarea virala la pacientii severi este de 60 de ori mai mare decat la pacientii cu forma usoara de boala.
Argumentele care stau la baza acestui comunicat se regasesc in continuare. Internarea pacientilor asimptomatici in acelasi loc cu cei cu simptome duce la:

  • cresterea riscului de agravare a situatiei medicale a pacientilor asimptomatici;
  • suprasolicitarea cadrelor medicale;
  • consum inutil de material sanitare;
  • dezvoltarea anxietatii in cazul pacientilor asimptomatici si a familiilor acestora.

Avand in vedere argumentele mai sus mentionate, USMR solicita MS sa revizuiasca, de urgenta, procedura si normele in vigoare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare