Alana Med – servicii medicale profesioniste…din dragoste pentru pacienti

 Alana Med – servicii medicale profesioniste…din dragoste pentru pacienti
Distribuie sa vada si prietenii tai

Alana Med este un nume care se impune tot mai mult pe piata serviciilor medicale din Gorj, bazandu-se nu pe vechimea pe piata a cabinetului, ci pe experienta, capacitatea empatica si profesionalismul medicilor care lucreaza in cadrul clinicii.

Gorjbiz:  Cine sunt oamenii din spatele specialistilor clinicii?
R: Avem 3 specialisti si incepem cu Endocrinologie, Diabet zaharat si Boli Metabolice, sectie care se bucura de experienta de peste 35 de ani a Dr. Rica Ioana – Medic primar Endocrinologie, Diabet Zaharat si Boli Metabolice. Dr. Rica Ioana  este un profesionist permanent motivat si dornic de a ajuta si solutiona problemele pacientilor care apeleaza la serviciile dumneaei.                

 De specialitatea  Stomatologie se ocupa Dr. Dan Angheloiu , avand o experienta de aproximativ 15 ani in cadrul  Sectiei de Stomatologie UPU a spitaluluui Judetean, dar si o rabdare desavarsita privind rezolvarea  fiecarei mici sau mari probleme cu care se prezinta pacientii.

Cel mai tanar membru al echipei este Dr. Daiana Angheloiu, medic specialist Obstetrica- Ginecologie, cu competente de medicina materno-fetala. Dr. Daiana Angheloiu este un om foarte implicat si daruit in ceea ce face impreuna cu pacientele.

Gorjbiz: Cum vedeti evolutia in timp a numarului de pacienti care vi se adreseaza?

R: Numarul de pacienti creste constant de la an la an, insa constatam si o crestere semnificativa a numarului de pacienti care suna pentru programari de urgenta, indeosebi in cadrul cabinetului de Stomatologie.

Gorjbiz:  Care sunt problemele medicale cele mai des intalnite si care sunt  cauzele ce determina aparitia acestora?
R: Realizand o statistica a pacientilor care ne-au trecut pragul, constatam in primul rand lipsa preventiei medicale si in general a educatiei medicale de baza. Daca discutam despre Endocrinologie si diabet zaharat – obezitatea reprezinta cauzal cea mai frecventa pentru care ni se adreseaza pacientii, dar aceasta este urmata indeaproape de afectiunile tiroidei. Afectiunile tiroidei sunt  generate, in special, de un ritm de viata alert, fara perioade de liniste pentru organism.

La nivelul Stomatologiei, un procent destul de mare de programari se face pentru urgente, dar din pacate din lipsa de timp , uneori nu putem onora toate cerintele. In acest domeniu se constata lipsa acuta de educatie medicala, pentru ca nu se efectueaza controale de preventie si atunci aparitia cariilor devine un lucru extrem de normal. In acelasi timp, de exemplu in cadrul stomatologiei, tratamentul in perioada de urgenta maxima este de multe ori doar medicamentos, pentru a rezolva inflamatia sau infectia si abia dupa acea se poate efectua un tratament propriu-zis al dintelui respectiv. Aceasta realitate, uneori poate genera nemultumiri pentru  o categorie de pacienti care se prezinta la cabinet cu ideea de a interveni direct pentru a-i scapa de durere.  Incercam totusi sa ii facem constienti ca este in beneficiul sanatatii lor respectarea etapelor in solutionarea adecvata a problemei.

In cadrul Ginecologiei cel mai des este solicitat control ginecologic generat de o durerea in zona pelvina,  aparuta recent sau chiar de luni de zile, iar in cadrul Obstetricii, suna amuzant, dar multe gravidute isi fac programari pentru a afla daca bebelusul din burtica este fetita sau baiat. Acestea solicita indeosebi analize amanuntite precum dublu test, triplu test sau morfologie fetala, al caror scop este depistarea anumitor malformatii fetale.

Dar, pe  langa aceste situatii fericite, exista un procent semnificativ de paciente, care ni se adreseaza pentru pentru sangerare vaginala din diferite motive, mai mult sau mai putin placute.

Din acest punct de vedere, populatia feminina trebuie sa inteleaga ca preventia este de baza. Toate femeile ar trebui sa recolteze, in fiecare an, examenul citologic Babes Papanicolau pentru colul uterin si in acelasi timp sa faca o ecografie genitala pentru a verifica structura uterului si ovarelor, alaturi de o ecografie mamara.

Incercam sa formam niste deprinderi, cum ar fi faptul ca in momentul in care apare o sangerare vaginala anormala, indiferent ce tratamente luam sau ce alte boli avem, trebuie sa consultam medicul ginceolog de urgenta pentru a investiga si gasi cauza, nu sa asteptam sa treaca de la sine. Uneori va trece pentru moment, iar atunci cand va reaparea sangerarea va  fi, de cele mai multe ori prea tarziu.

Gorjbiz: Din punct de vedere al malformatiilor fetale, ecografia fetala este o metoda sigura de diagnostic?
R: Nu, bineinteles ca nu. Ecografia fetala este doar  o metoda de detectie, de screening al structurii fetale si ATENTIE: este o ecografie in miscare! Rata de detectie a malformatiilor fetale in centrele supraspecializate din lume este in jur de 50-60% in functie de aparatura folosita, de experienta ecografistului si ATENTIE, de greutatea pacientei caci un strat de grasime la nivelul abdomenului crescut va determina o imagine de calitate scazuta e ecografiei. Asadar, nu exista garantii!

Gorjbiz:  Care este principala categorie de paciente care vi se adreseaza? Dar cea mai vulnerabila?
R: Principala categorie de pacienti este reprezanta de adulti peste 45 ani, aici exceptand bineinteles gravidele. Din pacate, chiar daca discutam de adulti, nici aici preventia nu este un lucru extrem de bine cunoscut si practicat. Acest aspect este puternic influentat  in primul rand de stilul de viata, de ideea de a fi mereu in contratimp si de programul haotic al celor mai multi dintre noi.  Auzim adesea  „o sa imi fac timp”, dar din pacate acel timp il alocam adesea, dupa ce problemele de sanatate se acutizeaza.  

Cea mai vulnerabila categorie de pacienti este reprezentata de catre adolescenti si in special de catre adolescente.Din pacate accesul foarte facil la informatie are aspecte atat pozitive, cat si negative. Fara o consiliere si o indrumare prealabila, acestia ajung in situatii regretabile si ireparabile. Discutam aici despre sarcini la adolescente, infectii cu papilloma virus—un virus cu implicare in cancerul de col uterin, dar si multe alte probleme medicale aparute din lispa filtrarii informatiilor primite.

Gorjbiz: Ce recomandari generale aveti pentru pacientii Dumneavoastra, dar si pentru potentialii pacienti?
R: In primul si primul rand, le recomandam tuturor sa adopte un stil de viata sanatos , cu o alimentatie corecta si perioade de odihna. Aici avem in vedere si perioadele de somn, de minim 6 ore pe noapte. Daca exista si posibilitatea de a efectua o activitate fizica, zilnic, este cu atat mai bine. In acelasi timp, este esential sa respecte o igiena zilnica corecta, incepand cu spalatul corect pe maini si pe dinti. Totodata, ii sfatuim sa nu amane efectuarea controalelor anuale necesare. Aici ne adresam in special doamnelor pentru preventia problemelor ginecologice.

Gorjbiz: Ce planuri aveti in viitor?
R:  Gradual, dorim sa ne extindem serviciile cooptand mai multi medici in echipa. De asemenea, in masura in care exista interes, vom incerca sa organizam seminarii pe diferite teme pentru populatie, indeosebi pentru femei, pentru a putea avea acces la  cat mai multe informatii medicale de interes general.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare