Ajutor de la Guvern pentru Complexul Energetic Oltenia

 Ajutor de la Guvern pentru Complexul Energetic Oltenia
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta privind acordarea unui ajutor de stat de peste 660 milioane RON catre Complexul Energetic Oltenia, pentru achizitia de certificate de emisii aferente anului trecut.

Continuam procesul de restructurare al CEO, iar suma alocata astazi vine sa confirme faptul ca respectam planul agreat cu Comisia Europeana. CEO este un pilon important al sistemului energetic din tara noastra, dar totodata trebuie sa ducem la final planul de restructurare pentru a putea produce energie curata”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Plata certificatelor de CO2 este parte a Planului de restructurare si neplata acestora conduce la compromiterea planului si reforma in producerea energiei electrice precum si intregul proces de decarbonare si tranzitie catre neutralitatea climatica.

Cu o putere disponibila de 3570 MW, Complexul Energetic Oltenia este, potrivit Ministerului Energiei, principalul producator de energie din Romania si contribuie la asigurarea securitatii energetice nationale, in principal in momentele extreme de seceta prelungita sau in perioade de iarna cu temperaturi scazute, perioade in care aportul adus de centralele pe carbune in structura productiei a crescut pana la aproape 35%.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare