Ajutor de 7.600 euro/ha pentru împăduriri, subvenție de 465 euro/an

 Ajutor de 7.600 euro/ha pentru împăduriri, subvenție de 465 euro/an
Distribuie sa vada si prietenii tai

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență (OUG) pentru împădurirea pășunilor, oferind proprietarilor de terenuri agricole oportunitatea de a accesa fonduri. Această inițiativă reprezintă o schimbare semnificativă în abordarea conservării mediului și luptei împotriva schimbărilor climatice.

Potrivit noilor prevederi, proprietarii de terenuri pot beneficia de un ajutor de 7.600 euro pe hectar pentru plantarea efectivă a pășunilor. După plantare, aceștia vor primi o subvenție anuală de 465 euro pe hectar, care se va acorda timp de 20 de ani, în recunoașterea contribuției lor la sechestrarea carbonului în sol. Această măsură are un impact semnificativ în direcția conservării resurselor naturale și combaterea schimbărilor climatice.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat importanța acestei decizii și a corectat o decizie anterioară care excludea pășunile din finanțarea PNRR. Aproximativ 2.300 de hectare de pășuni sunt acum eligibile pentru împădurire, iar această schimbare vine ca o veste bună pentru proprietarii care așteptau cu nerăbdare oportunitatea de a contribui la crearea unor păduri noi.

Sprijinul financiar acoperă nu doar costurile de plantare, ci și întreținerea noilor plantații, inclusiv gardurile care delimitează pădurea. Această subvenție nu se aplică doar persoanelor fizice, ci și persoanelor juridice și unităților administrativ-teritoriale care sunt eligibile. Această decizie reflectă angajamentul Guvernului României de a proteja mediul înconjurător și de a contribui la atenuarea schimbărilor climatice.

Împădurirea pășunilor este o inițiativă semnificativă care va avea un impact pozitiv asupra mediului și va ajuta la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă ale României.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare