Airbnb a primit o investitie de un miliard de dolari

 Airbnb a primit o investitie de un miliard de dolari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Airbnb, platforma folosita de proprietari pentru inchirieri de locuinte in regim hotelier, a obtinut luni o finantare de 1 miliard de dolari.

Companiile Silver Lake si Sixth Street Partners vor investi un miliard de dolari in Airbnb. Investitia va creste rezervele de bani cash ale Airbnb in jurul sumei de 4 miliarde de dolari. Reprezentantii companiei au declarat ca se vor folosi de bani pentru a atrage mai multe gazde, mai multe persoane interesate sa-si listeze proprietatile pentru inchiriere pe platforma.

In timp ce mediul actual este in mod clar unul dificil pentru industria ospitalitatii, dorinta de a calatori si de a avea experiente autentice este una fundamentala si de durata. Modelul de afaceri al Airbnb este unul potrivit pe masura ce lumea revine la normal si oamenii vor dori sa calatoreasca din nou”, a precizat Egon Durban, Co-CEO si partener al Silver Lake.

Din pricina pandemiei provocate de catre noul coronavirus, multe orase si tari au blocaje impuse pentru a incetini raspandirea bolii si evenimente majore au fost anulate sau amanate. Se preconizeaza ca industria de turism ar putea pierde in jur de 24 de miliarde de dolari in cheltuielile straine din acest an.

Saptamana trecuta, Airbnb a spus ca va face o plata de 250 de milioade de dolari gazdelor pentru a ajuta la compensarea pierderilor din anularile de rezervare a oaspetilor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare