AFIR a publicat Ghidul solicitantului. Cate 1 milion de euro pentru irigatii

 AFIR a publicat Ghidul solicitantului. Cate 1 milion de euro pentru irigatii
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat Ghidul solicitantului pentru submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” – componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Fondurile europene disponibile prin submasura 4.3 PNDR pentru componenta infrastructura de irigatii sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 1 milion de euro – a subliniat AFIR.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finantare sunt Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii, constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislatiei in vigoare. De asemenea, Federatiile Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii pot depune cereri de finantare numai in masura in care sunt detinatori de infrastructura secundara de irigatii preluata prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente.

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul acordat prin PNDR 2020 sunt: modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare de punere sub presiune si/sau racordarea la utilitati, sisteme de contorizare a apei, inclusiv constructia sau modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.

Pentru Ghidul solicitantului si alte documente oficiale necesare la accesarea acestor fonduri europene, click AICI.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare