Actele de studii din preuniversitar, incluse intr-o baza de date

 Actele de studii din preuniversitar, incluse intr-o baza de date
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Educatiei incepe demersurile pentru a realiza o evidenta digitala a actelor de studii din invatamantul preuniversitar.

In sistemul informatic, baza de date a MEC va fi interconectata cu Compania Nationala „Imprimeria Nationala”, care va tipari actele de studii completate cu datele absolventilor, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin aceasta interconectare a bazei de date, vor fi tiparite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificarilor profesionale, precum si actele aferente examenului national de definitivare in invatamant.

In 2016, cand eram secretar de stat in Ministerul Educatiei, am realizat o analiza privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Nationala pentru tiparirea unor diplome de bacalaureat, analiza finalizata cu tiparirea diplomelor de bacalaureat de catre CNIN-SA cu datele absolventilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR”, a declarat Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Conform comunicatului, initiativa se inscrie in demersurile de debirocratizare a sistemului si de eficientizare a activitatii unitatilor de invatamant preuniversitar.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare