Absolventii gorjeni ai promotiei 2020 vor putea obtine o prima de insertie de 1.500 RON

 Absolventii gorjeni ai promotiei 2020 vor putea obtine o prima de insertie de 1.500 RON
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj informeza absolventii promotiei 2020 ca, in termen de 60 de zile de la absolvirii, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de agentie in scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

Astfel, potrivit Legii nr.76/2002, absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale in varsta de minimum 16 ani care, in termen de 60 de zile de la absolvire se inregistreaza la agentiile pentru ocuparea fortei de munca si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima de insertie egala cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii. Valoarea Indicatorului social de referinta este de 500 RON.

Prima de insertie se acorda in doua transe: o transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajarii si o transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, dupa expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Persoanele care beneficiaza de prima de insertie au dreptul la mentinerea primei acordate si in situatia in care, in perioada de 12 luni de la angajare, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la primul angajator si se incadreaza, in termen de 30 de zile, la un altul. Asta in conditiile in care incadrarea in munca la cel de-al doilea angajator se realizeaza in aceleasi conditii, respectiv cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 12 luni.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare