A intrat in vigoare programul „UE pentru sanatate”

 A intrat in vigoare programul „UE pentru sanatate”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Programul ”UE pentru sanatate” a intrat in vigoare, in urma adoptarii de catre Consiliu la 17 martie si votului Parlamentului European din 9 martie cu privire la program.

Programul va avea o contributie semnificativa la redresarea post-COVID-19, imbunatatind sanatatea populatiei din UE, sprijinind lupta impotriva amenintarilor transfrontaliere privind sanatatea si sporind gradul de pregatire si capacitatea UE de a raspunde in mod eficace la viitoarele crize sanitare.

Intrarea in vigoare a programului „UE pentru sanatate” ne va pune la dispozitie instrumentele necesare pentru a face schimbari de durata in domeniul sanatatii publice. Acest buget fara precedent, in valoare de 5,1 miliarde EUR, ne va permite sa realizam investitii specifice pentru a ne imbunatati pregatirea pentru situatii de criza si pentru a construi sisteme de sanatate mai puternice, mai reziliente si mai accesibile. Este ceea ce asteapta in mod legitim cetatenii nostri de la o Uniune Europeana a Sanatatii”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara.

”UE pentru sanatate” este, din punct de vedere financiar, cel mai mare program al UE in domeniul sanatatii si va oferi finantare tarilor UE, organizatiilor din domeniul sanatatii si ONG-urilor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare