A fost simplificata procedura de acordare a somajului tehnic

 A fost simplificata procedura de acordare a somajului tehnic
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat intr-o conferinta de presa, ca a fost adoptata o simplificare a procedurii de acordare a somajului tehnic, astfel incat platile sa se faca direct prin Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca si pentru ca primele plati sa se poata face dupa 15 zile, in loc de 30.

Ministrul Muncii a explicat ca toate companiile, IMM-urile, persoanele fizice autorizate sau intreprinderile individuale, vor beneficia de somajul tehnic. Statul acopera 75% din salariul mediu brut, adica nu mai mult de 2.300 de lei.

Am simplificat procedura prin care companiile pot sa acorde angajatilor somajul tehnic. Somajul tehnic se obtine pe baza unei cereri la care se ataseaza lista angajatilor. Documentele se vor depune la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca. Procedura a fost simplificata si in sensul reducerii termenului pana la care se efectueaza platile. In maxim 15 zile fata de 30 cat era initial in ordonanta, agentiile judetene vor livra banii. Angajatorii nu trebuie sa avanseze de la ei platile pentru somaj tehnic. Ele se vor face direct de catre AJOFM”, a declarat Violeta Alexandru, in cadrul conferintei de presa.

Seful cancelariei, Ionel Danca, a explicat ca somajul tehnic va fi acordat doar pentru perioada starii de urgenta. De aceasta facilitate pot beneficia toti angajatorii care au aplicat masura suspendarii temporare. Este vorba despre IMM-uri, companii mari, PFA, intreprinderi individuale si ONG-uri.

Pentru solicitarile companiilor care vor sa beneficieze de sprijin s-a simplificat procedura, in sensul ca se vor depune urmatoarele documente: o cerere alaturi de o declaratie simpla si lista angajatilor trimisi in somaj, iar documentele vor fi depuse la sediile AJOFM.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare