A fost aprobat Mecanismul de redresare si rezilienta

 A fost aprobat Mecanismul de redresare si rezilienta
Distribuie sa vada si prietenii tai

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare si rezilienta privind punerea la dispozitia statelor membre a unor imprumuturi si granturi in valoare de 672,5 miliarde de euro, in sprijinul reformelor si al investitiilor.

Mecanismul de redresare si rezilienta este elementul central al Instrumentului de redresare al Uniunii Europene NextGenerationEU, planul menit sa permita UE sa iasa mai puternica din pandemia de COVID-19.

Mecanismul va avea un rol decisiv in a asigura redresarea Europei de pe urma impactului economic si social al pandemiei, o mai mare rezilienta a economiilor si a societatilor din UE si avansarea pe calea tranzitiei verzi si digitale”, precizeaza CE intr-un comunicat

Cele 672,5 miliarde de euro vor fi puse la dispozitie sub forma de granturi si imprumuturi pentru a finanta masuri nationale care atenueaza consecintele economice si sociale ale pandemiei.

Pentru a beneficia de finantare, planurile nationale de redresare si rezilienta trebuie sa se concentreze pe domenii-cheie de politica ale UE: tranzitia spre o economie verde, inclusiv biodiversitatea, transformarea digitala, coeziunea economica si competitivitatea, precum si coeziunea sociala si teritoriala. Sunt eligibile pentru finantare si planurile care ajuta institutiile sa se pregateasca pentru crize si sa reactioneze la ele.

Finantarea va fi disponibila timp de trei ani, iar guvernele Uniunii pot cere o prefinantare de pana la 13% pentru planurile lor de redresare si rezilienta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare