A fost aprobat ajutorul HoReCa de peste un miliard de lei

 A fost aprobat ajutorul HoReCa de peste un miliard de lei
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 10/2021, privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului si alimentatiei publice, care modifica OUG 224/2020, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 186 din  24 februarie 2021.

“(…) am ales o solutie in care sa primeasca toate persoanele eligibile bani indiferent cand au facut solicitarea: fiecare va primi bani, in limita bugetului, proportional din bugetul total.

Fondurile pentru despagubiri totalizeaza un miliard de lei. Daca suma cererilor de despagubire va depasi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proportional cu cererea lor de finantare”, a declarant Claudiu Nasui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

In termen de maxim 60 zile de la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta, prin ordin al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, se aproba procedura de implementare a prezentei scheme de ajutor de stat si se va desemna, structura de specialitate din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, responsabila pentru implementarea schemei de ajutor de stat.

Beneficiarii vor primi ajutoarele din partea sttului pana la 30 iunie 2022, cel tarziu, conform noii OUG 10/2021. Aceste ajutoare se vor da dupa comunicarea de catre Comisia Europeana a deciziei de autorizare a schemei.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare