A fost adoptata legea care le permite parintilor sa stea acasa cu copiii in situatii speciale

 A fost adoptata legea care le permite parintilor sa stea acasa cu copiii in situatii speciale
Distribuie sa vada si prietenii tai

Parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii in cazuri extreme vor avea zile libere platite.

Legea care prevede acordarea de zile libere pentru parinti in situatia inchiderii scolilor, a fost votata in Parlamentul Romaniei. Legea prevede ca unul dintre parinti sa primeasca liber, pentru a sta acasa cu copiii, daca cei mici au varsta de pana la 12 ani, pe intreaga perioada in care scolile sunt inchise. Zilele libere nu vor fi scazute din concediu, dar vor fi platite de stat cu 75% din salariu, dar suma nu poate depasi 75% din salariul mediu brut pe tara.

Am initiat acest proiect in 2019 la solicitarea unui grup de parinti din Timis care s-a lovit de problema aceasta cu inchiderea scolilor ca urmare a unor caderi masive de zapada. E o lege care vine realmente in sprijinul parintilor si am dus ”lupte grele” pentru a ajunge la votul final din Camera Deputatilor. Ma bucur ca, in contextul pandemiei de coronavirus, au fost interesate si alte partide sa trecem legea de urgenta, aceasta fiind singura solutie optima care vine in sprijinul parintilor chiar acum cand scolile sunt inchise. Sper ca legea sa fie promulgata de urgenta de catre presedintele Romaniei, pentru a putea intra in vigoare si astfel inchiderea scolilor sa nu mai fie o povara pentru parinti”, a declarat deputatul Marian Cucsa.

Este de mentionat faptul ca zilele libere platite vor fi acordate la cererea unuia dintre parinti, iar prevederile se aplica pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti, cu exceptia familiilor monoparentale.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare