Fonduri europene de 1,9 miliarde de euro pentru cercetare

 Fonduri europene de 1,9 miliarde de euro pentru cercetare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Oamenii de stiinta care fac cercetare de frontiera vor putea sa acceseze fonduri europene de 1,9 miliarde de euro, printr-o serie de apeluri de proiecte care vor fi deschise incepand din 25 februarie 2021, de Consiliul European pentru Cercetare.

Informatia apare in programul de lucru al ERC din noul program-cadru european pentru cercetare si inovare Orizont Europa, aferent perioadei 2021-2027, prezentat de Comisia Europeana.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, a declarat: „Ma bucur foarte mult ca am adoptat astazi programul de lucru al Consiliului European pentru Cercetare. Pasul acesta important deschide calea catre lansarea de cereri de propuneri care sa sprijine cercetatorii de varf si echipele lor sa se dedice cercetarii de frontiera in diferite etape ale carierelor lor. Prima cerere de propuneri ii va ajuta pe tinerii cercetatori din toata Europa care pun bazele propriei echipe sau propriului program de cercetare independent. Ei sunt viitorul cercetarii europene”.

Consiliul European pentru Cercetare ofera granturi cercetatorilor de varf de pretutindeni din lume care sunt gata sa vina sau sa ramana in Europa pentru a-si duce mai departe descoperirile   stiintifice si tehnologice revolutionare care pot sta in viitor la baza unor noi industrii, piete si inovatii sociale.

Conform planificarii, pe toata durata bugetului pe termen lung al UE 2021-2027, Consiliul European pentru Cercetare va primi peste 16 miliarde de euro.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare