500 milioane de euro pentru sectorul HoReCa

 500 milioane de euro pentru sectorul HoReCa
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul urmeaza sa adopte ordonanta de urgenta cu privire la masurile pentru bugetul pe 2021 printre care se vor afla si ajutoare de stat pentru HoReCa.

2.5 miliarde de lei pentru sectorul Horeca in 2021. La sedinta de guvern de ieri a trecut un OUG foarte important pentru industria Horeca. OUG-ul face doua lucruri:

  • Acorda 20% din diferenta de cifra de afaceri intre 2019 si 2020 pentru Horeca. Impactul bugetar este foarte mare si este 100% din fonduri nationale. Dar vom incerca sa schimbam asta, chiar daca o facem din mers.
  • Amana pentru inca 3 luni plata impozitului pentru Horeca.

In curand vom avea si numarul sau in monitorul oficial. De asemenea, am dat ordinul de ministru prin care clarificam un aspect referitor la masura 3. Anume faptul ca anul de referinta anterior va fi anul 2019. Astfel incat cei care aplica dupa 31 decembrie, sa se raporteze tot la acel ultim an ante-COVID”, a declarat Claudiu Nasui, Ministru Economiei.

Pe ordinea de zi a sedintei este si un proiect de ordonanta de urgenta privind adoptarea unor masuri in materia alcatuirii completurilor de judecata in apel, dar si un proiect de hotarare cu privire la structura organizatorica si efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare