400 milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sanatate

 400 milioane de euro pentru digitalizarea sistemului de sanatate
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania are planificate investitii de 400 milioane de euro in proiecte de digitalizare a sistemului de sanatate, prin intermediul fondurilor provenite prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Tara noastra si-a declarat intentia ca o parte semnificativa din cei 2,45 miliarde euro alocati sanatatii, respectiv 1,9 miliarde euro, sa mearga catre innoirea infrastructurii, prin proiecte ca modernizarea spitalelor existente si construirea unora noi, precum si achizitia de aparatura medicala moderna.

In ceea ce priveste digitalizarea sistemului medical, Romania pregateste proiecte care tin de consolidarea telemedicinei, imbunatatirea infrastructurii digitale a unitatilor sanitare publice, sistemele mobile de monitorizare a pacientilor si asistenta tehnica pentru dezvoltarea si integrarea solutiilor de sanatate digitala. Prin comparatie, Polonia investeste o suma care depaseste dublul bugetului tarii noastre, in proiecte avansate precum cele de Inteligenta Artificiala pentru analiza si diagnoza medicala.

Un studiu Eurostat din arata ca, in Romania, mortalitatea cauzata de boli care puteau fi prevenite sau tratate a fost cu 70% mai mare fata de media UE. Dintre cele 6 sase state analizate de Horvath, tara noastra s-a plasat pe ultimul loc privind cheltuielile pentru sanatate, cu 1.210 euro/cap de locuitor, in 2018.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare