27,8 de milioane de lei pentru primariile din Gorj

 27,8 de milioane de lei pentru primariile din Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a scos din Fondul de rezerva bugetara 1,34 de miliarde de lei pentru a ajuta peste 2.800 de primarii din toate judetele tarii sa faca fata cheltuielilor legate de salarii, utilitati, plata frunizorilor sau pentru continuarea unor proiecte aflate in derulare. Pe lista beneficiarilor si primarii din Gorj.

Primariile din Gorj au primit sume intre 250.000 si 2.800.000 de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020. In total este vorba despre 27.800.000 de lei, bani destinati pentru plata cheltuielilor curente si de capital.

Cea mai mare suma, 2.800.000 de lei, a fost alocata municipiului Targu Jiu.

Urmeaza apoi primaria Motru (2.500.000 de lei), primaria Tismana (1.000.000 de lei), primaria Pades (800.000 de lei) si primariile Novaci, Rovinari, Turceni, Rosia de Amaradia si Vladimir, cu cate 600.000 de lei.

Cate 500.000 de lei mai primesc orasele Bumbesti Jiu si Ticleni, dar si comunele Bolbosi si Cilnic, restul comunelor primind cate 250.000 de lei.

Este o suma importanta alocata catre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania care au facut solicitari in acest sens. Este o alocare care nu discrimineaza in niciun fel, o alocare echilibrata la nivelul judetelor din Romania, in functie de marimea acestora si pentru acoperirea cheltuielilor. Aceasta echilibrare a bugetelor locale din fondul de rezerva al Guvernului vine sa compenseze si reducerea de venituri suferita de multe primarii in aceasta perioada, ca urmare a intreruperii unor activitati economice ale agentilor economici, intrerupere care a generat scaderi ale incasarilor din diverse surse de impozit si taxe locale. De asemenea, in aceasta perioada, prioritatea tuturor unitatilor administrativ-teritoriale este continuarea proiectelor de investitii la nivel local atat din fonduri proprii, cat si din fonduri nationale sau fonduri europene. In absenta unor alocari de sume din Fondul de rezerva al Guvernului pentru continuarea acestor proiecte si pentru cofinantarea lor, in cazul in care acestea sunt bugetate din fonduri europene, exista riscul nefinalizarii lor la timp si chiar al pierderii sumelor alocate din fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeana”, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare