200 de milioane de euro pentru infiintarea de intreprinderi sociale in mediul rural

 200 de milioane de euro pentru infiintarea de intreprinderi sociale in mediul rural
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul Romaniei doreste lansarea unui program de incurajare a antreprenoriatului rural. Bugetul total alocat programului va fi de 200 de milioane de euro.

Din POCU a fost prezentata, inaintata hotararea de guvern privind aprobarea Programului national de sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale in mediul rural. Este vorba despre masura de incurajare a antreprenoriatului rural, cu un buget total alocat de 200 de milioane de euro, pentru infiintarea de intreprinderi in mediul rural, pentru activitati de procesare, distributie, ambalare a produselor agricole”,  a declarat Ionel Danca, Seful Cancelariei prim-ministrului.

Interventiile din cadrul acestui program isi propun atingerea a patru obiective specifice:

  • reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie sau excluziune sociala din comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii roma, prin implementarea de masuri integrate;
  • reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie sau excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate;
  • imbunatatirea alfabetizarii digitale a populatiei din comunitati dezavantajate (e-incluziune);
  • reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile care au depasit situatia de vulnerabilitate prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ formare profesionala etc. adecvate nevoilor specifice in vederea integrarii socio-profesionale.

Valoarea granturilor va fi cuprinsa intre 40.000 si 100.000 de euro, in functie de numarul de noi locuri de munca create.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare