20.000 de euro nerambursabili pentru micii fermieri

 20.000 de euro nerambursabili pentru micii fermieri
Distribuie sa vada si prietenii tai

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 236/2020 privind stimularea producatorilor agricoli care comercializeaza produse agricole primare, produse pescaresti si de acvacultura. Aceasta lege vine in sprijinul micilor producatori autohtoni, care vor beneficia de la 1 ianuarie 2021 de un stimulent de pana la 20.000 de euro/an.

Primele vor putea fi cerute de producatorii care comercializeaza pe piata produse agricole primare, fie direct pentru consum, fie catre unitati de procesare, indiferent daca sunt persoanele fizice, firme, sau intreprinderi individuale ori familiale.

Conditii:

  • Sa detii in proprietate sau arenda suprafete de teren agricol, luciu de apa sau constructii destinate productiei agricole pe teritoriul Romaniei;
  • Sa ai atestat de producator sau documente de inregistrare ori licenta de acvacultura sau licenta de pescuit comercial;
  • Sa comercializezi produsele agricole sau cele de acvacultura din productia proprie sau pescuit;
  • Sa faci dovada comercializarii produselor agricole pentru care posezi atestat de producator sau licenta de acvacultura sau pescuit comercial.

Sprijinim micii producatori autohtoni si incurajam oamenii sa munceasca in agricultura pentru a beneficia de acordarea unei prime in valoare de pana la 20.000 de euro pe an. Castigul celor care lucreaza in aceste domenii va creste considerabil dupa ce anul viitor aceasta lege va produce efecte simtite in buzunarele tuturor celor care in atatia ani de zile doar au muncit fara a se bucura de astfel de stimulente financiare. Procedurile de acordare a banilor vor fi unele cat se poate de simplificate pentru ca sa fie accesate de cat mai multi beneficiari”, a explicat deputatul Dan Vilceanu.

Legea intra in vigoare la 1 ianuarie, iar cererea trebuie depusa la Agentia pentru Plati in Agricultura.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare