16 miliarde de lei au fost cheltuiti anul trecut pentru protectia mediului

 16 miliarde de lei au fost cheltuiti anul trecut pentru protectia mediului
Distribuie sa vada si prietenii tai

Cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au fost, in anul 2019, de aproximativ 16 miliarde de lei reprezentand 1,5% din PIB, informeaza INS.

Conform statisticilor, la nivel national, cele mai mari cheltuieli pentru protectia mediului au fost inregistrate pe domeniul gestionarea deseurilor la producatorii specializati, acestea reprezentand 73,1% din totalul cheltuielilor pe domeniul gestionarea deseurilor.

De asemenea, la nivel national, cele mai mari investitii pentru protectia mediului au fost inregistrate pe domeniul gestionarii apelor reziduale la administratia publica, acestea reprezentand 83,7% din totalul investitiilor pe domeniul gestionarii apelor reziduale.

Cele mai mari cheltuieli cu protectia mediului le-au avut anul trecut administratia publica (9,2 miliarde de lei) si producatorii specializati (cei care executa activitati de protectia mediului ca activitate principala). Dintre firmele nespecializate care au cheltuit bani pentru protectia mediului, sumele cele mai mari le regasim la producatorii de energie (1,8 miliarde lei), urmati de cei din industria prelucratoare (1,5 miliarde lei).

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli au fost inregistrate la gestionarea deseurilor, 42% dintotalul cheltuielilor pentru protectia mediului la nivel national, urmate de cheltuielile pentru protectia aerului si a climatului (19,8%) si de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale (19,7%)”, au transmis reprezentantii INS.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare