Casa Muzeu ”Constantin Brancusi” in straie de sarbatoare de Ziua Mondiala a Turismului

 Casa Muzeu ”Constantin Brancusi” in straie de sarbatoare de Ziua Mondiala a Turismului
Distribuie sa vada si prietenii tai

Marti, 27 septembrie, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, alaturi de Consiliul Judetean Gorj, Asociatia Profesionala Patronala de Turism Gorjul si Asociatia „Acasa la Brancusi” au organizat ample manifestari dedicate Zilei Mondiale a Turismului, lansand totodata doua noi rute culturale importante – „Ruta Cultural Turistica Nationala a Destinatiilor Europene de Excelenta (EDEN)” si „Ruta Cultural Turistica Nationala a destinatiilor turistice din Romania premiate de Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelenta «Marul de Aur» pentru dezvoltarea si promovarea turismului”.

Comuna Pestisani a fost invitata la intalnirea reprezentantilor Destinatiilor EDEN din Romania, intalnire ce a avut drept scop de a facilita dezvoltarea Retelei EDEN, schimbul de experiente si bune practici. In perioada 2008-2019 in Romania au fost desemnate 39 destinatii EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul si patrimoniul local intangibil, turismul si ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul si regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul si gastronomia locala, turismul cultural tangibil, turismul de sanatate si relaxare.

Ulterior intalnirii, oaspetii din toata tara au fost condusi sa vada mai multe destinatii turistice importante din judetul Gorj, una dintre acestea fiind Casa Muzeu Constantin Brancusi din Hobita.

Aici, gazdele i-au asteptat pe invitati cu o expozitie de costume populare autentice din zona comunei lui Brancusi si o expozitie de tablouri reprezentand viata si opera marelui sculptor.

Cei peste 30 de oaspeti, veniti din toata tara, din zone cu puternica traditie in turism-Marginimea Sibiului, Rasinari, Suceava, Albac, Geoagiu Bai, Horezu, Perisani, Bistrita Nasaud, Buzau, Vrancea, Brasov sau Timisoara au fost incantati sa asculte povestea vietii marelui sculptor Constantin Brancusi, poveste rostita cu mult har de muzeograful Doina Pana.

Acasa la Brancusi, la Hobita, au pasit si presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dumitru Luca precum si reprezentantele Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, doamnele Steliana Cojocariu si Iulia Dangulea-ambele consilier biroul Relatii Internationale si Afaceri Europene.

Primaria Pestisani multumeste si felicita pe aceasta cale Consiliul Judetean – Gorj, Asociatia Acasa la Brancusi,  Asociatia Profesionala Patronala de Turism Gorjul si Ministerul Antreprenoriatului si Turismului pentru organizarea manifestarilor prilejuite de Ziua Mondiala a Turismului in judetul Gorj. Un eveniment unic in Romania.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare