Romania, ultima din Uniunea Europeana la telemunca, prima la cresterea importurilor de laptopuri

 Romania, ultima din Uniunea Europeana la telemunca, prima la cresterea importurilor de laptopuri
Distribuie sa vada si prietenii tai

Romania se afla pe ultimul loc in UE la procentul lucratorilor care au trecut la regimul de telemunca, dar este pe primul loc la cresterea procentuala a importurilor de laptopuri.

Conform datelor Eurostat, Romania a avut o crestere cu 38% a importurilor de laptopuri in perioada ianuarie – iulie 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019. Raportat la cele 27 de state ale UE, doar Estonia a avut o scadere a valorii importurilor de laptopuri.

In primele luni ale anului 2019, tarile UE au cumparat laptopuri de 12,1 miliarde de euro din China, iar in aceeasi perioada din anul 2020, suma a crescut cu 19%, ajungand la 14,4 miliarde de euro. China a asigurat 90% din importurile de laptop-uri extracomunitare ale statelor Uniunii Europene in 2019 si 2020.

Tot conform Eurostat, Romania este pe ultimul loc in UE in privinta numarului de lucratori care au trecut la telemunca, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Mai putin de 20% dintre lucratorii romani au putut lucra de acasa, mult sub media UE, de 37%. Pe primele locuri sunt Finlanda, Luxemburg, Olanda si Belgia, cu procentaje intre 50 – 60%.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare