935 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19

 935 milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de stat in valoare de 935 milioane de euro introdusa de Romania pentru a sustine companiile afectate de pandemia provocata de catre noul coronavirus.

Sprijinul public va fi sub forma unor subventii directe pentru capital circulant si investitii in productie si va fi cofinantat prin Fondul european de dezvoltare regionala.

Masura va fi accesibila IMM-urilor active in anumite sectoare si unor mari companii care au legaturi cu IMM-urile eligibile, care au fost afectate negativ de pandemia de coronavirus. Obiectivul masurii este sa furnizeze lichiditate pentru aceste companii, ceea ce le permite sa isi continue activitatile, sa demareze investitii si sa mentina locurile de munca.

Comisia a constatat ca schema destinata Romaniei este conforma cu conditiile care prevad, in cadrul temporar, in special ca subventiile directe nu vor depasi 100.000 de euro per societate care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol primar, 120.000 de euro per societate care isi desfasoara activitatea in sectorul pescuitului sau al acvaculturii si 800.000 de euro per societate care isi desfasoara activitatea in toate celelalte sectoare„, se arata intr-un comunicat.

Schema destinata Romaniei se va aplica pana la 31 decembrie 2020. „CE a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru”, au concluzionat reprezentantii Comisiei Europene.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare