Romanii vor putea din nou sa isi cumpere vechimea in munca

 Romanii vor putea din nou sa isi cumpere vechimea in munca
Distribuie sa vada si prietenii tai

Conform unui proiect de lege al Ministerului Muncii, romanii vor putea cumpara vechime in munca si in 2020. Astfel, romanii isi pot cumpara ani de munca pentru completarea perioadei legale de cotizare, insa nu mai mult de sase ani, prevede proiectul de lege.

Cumpararea vechimii a fost sistata de la 1 ianuarie 2019, fiind reintrodusa in noua lege a pensiilor (cea care prevedea o crestere de 40% din toamna acestui an) cu aplicare de la 1 ianuarie 2021.

Acum, Guvernul a pregatit o ordonanta de urgenta prin care vrea sa dea din nou posibilitatea ca persoanele care nu indeplinesc conditia stagiului minim de cotizare pentru a accede la o categorie de pensii din sistemul public sa poata sa contribuie la sistem prin plata contributiilor de asigurari sociale, pe o perioada de 6 ani anterioara datei incheierii contractului de asigurare sociala.

Plata contributiei de asigurari sociale se va putea efectua intr-o singura transa sau esalonat, in transe lunare, pana la data de 1 septembrie 2021.

Acesta lege ii va ajuta pe cei care nu indeplinesc conditia stagiului minim de cotizare, nu au statutul de pensionar, nici calitatea de asigurati in sistemul public de pensii sau in alte sisteme neintegrate acestuia si nu au avut obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare