Modificari importante la programul „Prima Casa”

 Modificari importante la programul „Prima Casa”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a aprobat programul „Noua casa”, care vine cu modificari fata de varianta anterioara „O familie, o casa”, cunoscut si ca „Prima casa”. Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat ca una dintre prevederi este majorarea plafonului pentru creditele folosite la achizitia de locuinte noi, mai mari, de la 70.000 de euro la cel putin 140.000 de euro.

S-a majorat plafonul pentru creditele pentru achizitia de locuinte noi de la 70.000 euro la cel putin 140.000 euro, cu o valoare a garantiei de 80% din valoarea creditului. Este o modificare   substantiala radicala, care are in vedere dezvoltarea sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuintele de pana la 120 de metri patrati, astfel incat cei care au posibilitatea si doresc sa acceseze o astfel de facilitate sa aiba posibilitatea sa achizitioneze apartamente mai mari decat cele care sunt in prezent prin programul Prima Casa”, a declarat Danca.

Este o schimbare importanta, avand in vedere ca vechiul program “Prima Casa” avea un plafon de 66.500 de euro. Pentru restul locuintelor, mai vechi, imprumutul este limitat la 70.000 de euro. Vechiul plafon era de 57.000 de euro.

Programul “Prima Casa” a fost introdus in timpul precedentei crize economice, in 2009, ca program de sprijinire a pietei imobiliare si a creditului ipotecar. Initiativa a fost mentinuta de toate guvernarile si abia in ultimii doi ani garantiile anuale au inceput sa fie reduse.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare