Guvernul introduce programul „Kurzarbeit”

 Guvernul introduce programul „Kurzarbeit”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Programul de munca redusa ”Kurzarbeit”, aplicat in Germania, va fi introdus si in Romania, sub titlul “Program flexibil de munca”.

Conform ”Kurzarbeit”, angajatii lucreaza pe o anumita perioada mai putin sau chiar deloc. Angajatorul, impreuna cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru, iar angajatul primeste proportional salariul, care ar trebui scutit de taxe, si statul preia partial diferenta pana la salariul intreg.

Guvernul va asigura plata unei indemnizatii in valoare de 75% din diferenta dintre salariul brut al unui angajat prevazut in contractul individual de munca dinaintea reducerii programului si salariul brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii programului de lucru. Masura se aplica companiilor a caror cifra de afaceri a scazut cu cel putin 10% comparativ cu luna similara a anului anterior. Finantarea acestei masuri se va acoperi prin Programul SURE”, se mentioneaza in Planul National de Investitii si Relansare Economica.

Executivul va introduce si granturi pentru formarea profesionala a angajatilor. Acestia vor beneficia de o subventie stabilita in functie de nivelul de calificare a programului de formare parcurs. Buget alocat acestei scheme de sprijin va fi de 150 milioane lei.

Guvernul va prezenta in aceasta seara documentul, intr-un eveniment la care vor fi prezenti presedintele Klaus Iohannis premierul Ludovic Orban si membrii Cabinetului.

Vezi AICI documentul integral.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare