Vor fi prelungite masurile de sprijin pentru angajatii din companiile cu activitati restrictionate

 Vor fi prelungite masurile de sprijin pentru angajatii din companiile cu activitati restrictionate
Distribuie sa vada si prietenii tai

Masurile de sprijin acordate angajatilor din companiile ale caror activitati sunt in continuare restrictionate vor fi prelungite pe durata mentinerii restrictiilor, a anuntat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru.

Angajatii companiilor ale caror activitati sunt in continuare restrictionate, si anume activitatile in restaurante, spectacolele si activitatile cu public numeros, spectacolele in teatre, spatiile de joaca inchise, pentru toate aceste domenii acolo unde persoanele aflate in concediu de ingrijire a copilului sau persoane care sunt aproape de perioada de doi ani, respectiv trei ani pentru copilul cu dizabilitati pe care il aveau in crestere si erau pe punctul de a se intoarce la serviciu, prelungim masurile de sprijin. Acordam in continuare, pe durata mentinerii masurilor de restrictie, indemnizatia pentru cresterea copilului, stimulentul de insertie, stimulentul pentru persoanele aflate in concediu de acomodare, adica in vederea adoptarii unui copil„, a declarat Alexandru.

Ministrul de resort a adaugat ca o alta masura aprobata in sedinta de Guvern ofera posibilitatea altor membri ai familiei sa poata primi ajutor financiar in cazul decesului unei rude aflata in concediu de crestere a copilului.

Totodata, Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat ca acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi prelungita pana la data de 31 decembrie, in situatiile in care aceasta expira pe perioada starii de alerta.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare