Tranzatii de peste un miliard de euro la Bursa de la Bucuresti in primele cinci luni din 2020

 Tranzatii de peste un miliard de euro la Bursa de la Bucuresti in primele cinci luni din 2020
Distribuie sa vada si prietenii tai

Valoarea tranzactiilor cu actiuni si alte instrumente financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti a ajuns la 1,1 miliarde de euro la finalul primelor cinci luni ale anului, in crestere cu 19,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului publicat de BVB.

De asemenea nivelul lichiditatii, reflectat prin valoarea medie zilnica de tranzactionare, a ajuns la 10,16 milioane de euro in perioada ianuarie-mai din anul in curs, in urcare cu 17,9% comparativ cu acelasi interval de timp al anului 2019.

Criza actuala a pus in evidenta importanta companiilor romanesti, iar Bursa de Valori Bucuresti este un pilon esential pentru finantarea dezvoltarii acestora si, implicit, a economiei locale. Investitorii au tranzactionat mult mai intens actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti in aceasta perioada. Situatia generata de COVID-19 a creat o lichiditate mai buna in piata, iar bursa a beneficiat de pe urma acestei volatilitati”, a afirmat Radu Hanga, Presedintele BVB.

La nivelul indicilor bursieri, piata de capital din Romania inregistreaza inca un nivel sub cel consemnat la finalul anului 2019, fiind puternic influentata pandemia provocata de catre noul coronavirus. Indicele BET-FI, care include cele 5 societati de investitii financiare si Fondul Proprietatea, a fost indicele care a consemnat cel mai mic declin dupa primele cinci luni, respectiv 7,8% in echivalent lei, ajungand la un nivel de 40.087 puncte in ultima sedinta de tranzactionare aferenta lunii mai.

La finalul lunii mai, valoarea de piata a companiilor romanesti listate la Bursa de Valori Bucuresti era de circa 20 miliarde de euro.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare