Patru noi troleibuze vor ajunge la Targu Jiu

 Patru noi troleibuze vor ajunge la Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Alte patru troleibuze vor ajunge la Targu Jiu, a declarat primarul Marcel Romanescu, mentionand ca la inceputul saptamanii trecute a primit adresa de la compania Solaris.

Cinci troleibuze noi au intrat deja pe traseele din municipiu, iar celor venite acum le vor urma inca 2 care vor completa primul lot prevazut in proiectul pe fonduri europene.

Asa cum am mai spus, societatea care ne livreaza mijloacele de transport in comun este una foarte serioasa. (…) Anul viitor vom primi inca 9 troleibuze, urmand, totodata, sa debuteze al doilea proiect cu finantare europeana si care prevede inca 15 mijloace de transport electrice, reabilitarea intregii infrastructuri si multe altele.

Am inceput sa culegem roadele de pe urma proiectelor cu finantare europeana aprobate deja. Sunt aproximativ 70 de milioane de euro si urmeaza multe alte proiecte pentru ca suntem pregatiti sa accesam intreaga suma ce ne revine pe actualul exercitiu bugetar si care se ridica acum la valoarea de 115 milioane de euro”, a declarat Romanescu pe un site de socializare.

Edilul a mai precizat ca transportul in comun din Targu Jiu va extins pe mai multe rute incepand cu anul 2023: “Sunt 35 de troleibuze, iar 15 se pot comporta ca si autobuzele care sa poata intra pe toate traseele din municipiul Targu Jiu. Parcul, pana in decembrie 2023, se va modifica in totalitate si, odata cu el, se schimba toate statiile de transport din municipiu. Ne gandim la o extindere a sistemului de transport dupa ce vor ajunge si cele noua troleibuze cu autonomie extinsa. In 2022, avem un alt grafic de livrare al firmei Solaris”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare